ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

4 λαχανικά που πρέπει να τρώτε πάντα μαγειρέμενα

H κατανάλωση ωμών τροφίμων είναι σίγουρα μια πολύ έντονη τάση στις ημέρες μας.

Οι υποστηρικτές του raw food λένε πως οι βιταμίνες διατηρούνται καλύτερα εάν δεν ζεσταθεί ή μαγειρευτεί το φαγητό. Αυτός είναι και ο λόγος που η ωμή τροφή υποτίθεται ότι είναι καλύτερη για την πέψη μας και τη γενική μας υγεία.

Ωστόσο, δεν καταναλώνονται ωμά όλα τα λαχανικά. Κάποια από αυτά, όχι μόνο δεν είναι εύκολο να τα χωνέψεις, αλλά είναι επιβλαβή για τον οργανισμό.

Μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι κ.α.

Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και άλλα μέλη της οικογένειας του λάχανου μπορούν συνήθως να καταναλωθούν ωμά. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν, όμως, να τα χωνέψουν σωστά ωμά και καταλήγουν να αισθάνονται φουσκωμένοι. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να μαγειρεύεις αυτά τα λαχανικά πριν τα φας.

Το μπρόκολο πρέπει να καταναλώνεται ελαφρώς μαγειρεμένο και να μην το φτάνουμε σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μελιτζάνα

Οι μελιτζάνες περιέχουν σολανίνη, η οποία μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του ασβεστίου κι αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να ερεθίσει τον γαστρεντερικό σωλήνα. Μπορεί να εκδηλώσεις πόνο στο στομάχι, αλλά και αίσθημα ναυτίας, ζάλη, πονοκεφάλους, ακόμη και τάση για εμετό. Όταν μαγειρεύεται η μελιτζάνα, εξουδετερώνεται η σολανίνη.

Πατάτες

Οι πατάτες είναι νόστιμες σε πολλές διαφορετικές συνταγές, αλλά είναι καλύτερο να μην τις τρως ωμές. Οι ωμές πατάτες δεν είναι δηλητηριώδεις ή τοξικές, αλλά όταν έχουν εκτεθεί σε ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να περιέχουν επικίνδυνες ποσότητες σολανίνης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τα ίδια συμπτώματα με την κατανάλωση ωμής μελιτζάνας.

Φασόλια

Όχι μόνο η γεύση των ωμών φασολιών είναι πολύ δυσάρεστη, αλλά η κατανάλωσή τους μπορεί επίσης να προκαλέσει τρομερές κράμπες στο στομάχι, εμετό, διάρροια και ναυτία. Πάντα να μαγειρεύετε τα φασόλια και να τ’ αφήνετε να μουλιάσουν για 5 ώρες πριν τα μαγειρέψετε.