ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς να αποφύγετε τις σκληρύνσεις στη φτέρνα

Πολλά προβλήματα στη φτέρνα οφείλονται σε μηχανικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το καλοκαίρι, τα παπούτσια που δεν υποστηρίζουν σωστά το πόδι, όπως είναι οι σαγιονάρες, μπορούν να δημιουργήσουν ρωγμές, πράγμα που καταλήγει σε προστατευτικούς κάλους.

Το χειμώνα, η ξηρότητα στερεί την ενυδάτωση από το δέρμα καταλήγοντας πάλι στη δημιουργία κάλων. Όσο οι κάλοι μεγαλώνουν, προκαλούνται σχισμές στο δέρμα που μοιάζουν με ρωγμές. 

Μπορείτε με καθημερινή φροντίδα να αντιμετωπίστε τη σκληρότητα των πελμάτων.

Ενυδάτωση 

Το πρώτο βήμα είναι να ενυδατώνετε συχνά με βαζελίνη ή με ένα προϊόν που έχει ως βάση την αλόη. Ένα πλούσιο ενυδατικό σαν αυτό κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από μία απλή ενυδατική ή ένα τζελ. Πριν κοιμηθείτε, κάντε μασάζ στις φτέρνες απλώνοντας αρκετή ποσότητα και τυλίξτε τα πόδια με πλαστική μεμβράνη ή φορέστε ελαφριές βαμβακερές κάλτσες, Το επόμενο πρωί, κάντε απολέπιση στις φτέρνες με μία ελαφρόπετρα. Αν οι φτέρνες σας είναι αρκετά σκασμένες, μπορείτε να κάνετε την παραπάνω διαδικασία αμέσως μετά το μπάνιο ώστε να έχετε πιο μαλακό δέρμα.

Πρόληψη

Μην παραμελείτε τη φροντίδα τους. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Ενυδατώστε τα πόδια σας σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση με μία φαρμακευτική κρέμα ποδιών και κρατήστε τα πόδια προστατευμένα με κάλτσες ή παπούτσια. Αν περπατάτε συνέχεια ξυπόλητοι, αυξάνετε τις πιθανότητες της σκληρής και ταλαιπωρημένης φτέρνας.

Απευθυνθείτε σε ποδίατρο αν βλέπετε ότι τα πέλματά σας αποκτούν μία κιτρινωπή απόχρωση, αν οι κάλοι είναι μεγάλοι σε μέγεθος ή αν έχουν μολυνθεί. Αν δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο, μπορείτε να απαλλαχθείτε με την κλασική φροντίδα των ποδιών.