ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

10 τροφές που επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματος

Υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματός μας, αφού τελικά είμαστε ό,τι τρώμε!

Ντοματίνια

Ένας Βρετανός επιστήμονας έχει αποδείξει πως η δυσάρεστη μυρωδιά του σώματος μπορεί να συνδέεται με την κατανάλωση ντομάτας. Η οσμή του ιδρώτα επηρεάζεται απ’ το τερπένιο και τα καροτενοειδή απ’ τις ντομάτες. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι η σχέση μεταξύ ποσότητας ντομάτας και άλλων προϊόντων τερπενίου εντείνει την οσμή του ιδρώτα. Γι’ αυτό καταναλώστε την ντομάτα με μέτρο.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Σε πολλές περιπτώσεις οι μεταβολικές διαταραχές οδηγούν στην άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα. Εάν το σώμα δεν αφομοιώσει τη λευκίνη, την σολευκίνη και τη βαλίνη που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά τότε τα ανθρώπινα βιολογικά υγρά μυρίζουν πιο άσχημα.

Ψάρια

Τα ψάρια περιέχουν ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α. Ωστόσο, ορισμένοι τύποι ψαριών, όπως η πέστροφα και ο τόνος, έχουν πολύ χολίνη (Βιταμίνη Β4). Αυτή προσθέτει κάποια μυρωδιά ψαριών στη φυσική οσμή του σώματος.

Λαχανικά

Το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο επιβραδύνουν την οξείδωση. Αλλά περιέχουν επίσης θείο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη οσμή. Είναι καλύτερα να ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε στην καθημερινή σας ζωή.

Δημητριακά και καρύδια

Είναι χρήσιμα για το πεπτικό σύστημα, αλλά διεγείρουν την παραγωγή αερίου (μεθανίου, υδρογόνου και διοξειδίου του άνθρακα).

Τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι

Το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι έχουν ουσίες οι οποίες διοχετεύονται στον ιδρώτα και τον κάνουν να έχει μια χαρακτηριστική δυσάρεστη μυρωδιά.

Σπαράγγι

Τα σπαράγγια μεταβάλλουν την οσμή του ιδρώτα και των ούρων και παράγουν μεθανοθειόλη, ένα διεγερτικό αερίων του πεπτικού συστήματος.

Αλκοόλ

To συκώτι δεν επεξεργάζεται ολόκληρη την ποσότητα του υγρού, το οποίο οδηγεί στη μετάδοση του αλκοόλ μέσω του κυκλοφοριακού συστήματος στους πνεύμονες. Καθώς το σώμα αναγνωρίζει το αλκοόλ ως τοξίνη, ανακυκλώνει την ουσία σε αβλαβές οξύ, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνεται μέσω των πόρων του δέρματος με έντονη οσμή.

Κάρυ και κύμινο

Το κάρυ και το κύμινο επηρεάζουν ιδιαίτερα τη μυρωδιά των ούρων. Αν είσαι λάτρης των μπαχαρικών δοκίμασε τζίντζερ ή κάρδαμο.

Τσιγάρο

Η νικοτίνη μεταβάλλει τη μυρωδιά που εκκρίνεται από τους πόρους του δέρματος, καταστρέφει τη λευκότητα των δοντιών και προκαλεί την κακοσμία του στόματος. Επίσης, οι καπνιστές ιδρώνουν περισσότερο απ’ τους μη καπνιστές.