ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αντιμετωπίστε τις ουλές και τα σημάδια ακμής

Οι ουλές από ακμή αφορούν κυρίως άτομα τα οποία κατά τη διάρκεια της νεανικής τους ηλικίας είχαν πρόβλημα βαθιάς κυστικής ακμής.

Οι ουλές αυτές συνήθως βρίσκονται στο πρόσωπο, αλλά πολλές φορές μπορεί να αφορούν και στο σώμα, ιδίως στην πλάτη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει κάποιος στη διαδικασία της διόρθωσης, είναι η ακμή να μη βρίσκεται σε ενεργό φάση, να έχει δηλαδή σταματήσει, έστω κατά το μεγαλύτερο μέρος και οι ουλές να έχουν σταθεροποιηθεί. Επίσης, θα πρέπει ο υποψήφιος ασθενής να γνωρίζει ότι η πλήρης εξαφάνιση των ουλών είναι αδύνατη και αυτό που μπορεί να επιτύχει είναι τη βελτίωσή τους σε κάποιο ποσοστό, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και το είδος των ουλών.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι διόρθωσης, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός, όπως το πήλινγκ, η χειρουργική αφαίρεση, η χρήση ενέσιμων υλικών.

Απολέπιση

Η βασικότερη μέθοδος βελτίωσης των σημαδιών από ακμή είναι τα peelings. Αυτά είναι τριών ειδών, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται κι επίσης διαφοροποιούνται ανάλογα με το βάθος στο δέρμα, στο οποίο φτάνουμε.

Τα peelings ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής χωρίζονται σε:
• ΧΗΜΙΚΑ PEELING: Η λείανση του δέρματος γίνεται με χημικό τρόπο. Συνήθως χρησιμοποιούνται οξέα, τα οποία εξαχνώνουν την επιδερμίδα και δίνουν τη δυνατότητα να αναπλαστεί επιδερμίδα καλύτερης υφής. Οι ουλές αποκτούν πιο ομαλό περίγραμμα και γίνονται λιγότερο βαθιές, άρα και λιγότερο εμφανείς.
• ΜΗΧΑΝΙΚΑ PEELING: Γίνονται με τη μέθοδο της δερμοαπόξεσης (σβουράκι), όταν πρόκειται για βαθιά peeling και με κρυστάλλους, όταν πρόκειται για πιο ελαφριά πήλινγκ.
• LASER: Υπάρχουν δύο τύποι laser που χρησιμοποιούνται στην ακμή: τα λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα (CO2 Laser) και τα Laser Erbium. Και τα δύο αποσκοπούν στο να λειάνουν τις ουλές και να τις κάνουν πιο ρηχές.

Όσο πιο βαθιά προχωράει o πλαστικός χειρουργός στο δέρμα, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχει. Βέβαια, ακόμα και στα βαθύτερα peelings, δεν μπορεί να γίνει τέλεια εξαφάνιση των ουλών, αλλά μπορεί να υπάρξει ένα ποσοστό βελτίωσης της τάξης του 40%-70%.

Μετά την απολέπιση

Ο χρόνος αποθεραπείας εξαρτάται από το είδος του peeling και από το βάθος διείσδυσης. Στα βαθύτερα peelings ο χρόνος αποθεραπείας κυμαίνεται από 10 έως 15 μέρες συνήθως.

Τα peelings γίνονται μόνο χειμερινούς μήνες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση στον ήλιο για μερικούς μήνες αφότου πραγματοποιηθούν. Η μέθοδος αυτή μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους για περαιτέρω βελτίωση του αποτελέσματος.

Χειρουργική αφαίρεση

Εκτός της εφαρμογής peeling, υπάρχουν και οι εξής άλλοι τρόποι διόρθωσης των ουλών της ακμής:

Η χειρουργική αφαίρεση εφαρμόζεται μόνο σε πολύ βαθιές και έντονες ουλές, όπου μπορεί κανείς να τις αφαιρέσει και να κάνει μία συρραφή. Το σημάδι μετά τη συρραφή θα είναι σαφώς καλύτερο από τη βαθιά ουλή. Δεν είναι κύρια μέθοδος, αλλά χρησιμοποιείται συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους, όταν οι ουλές είναι πολύ έντονες.

Ενέσιμα fillers

Με κάποιο υλικό γεμίσματος, που συνήθως είναι το υαλουρονικό, ο πλαστικός χειρουργός γεμίζει την ουλή και την κάνει να φαίνεται πιο επίπεδη. Άλλωστε, το βασικό αισθητικό πρόβλημα στις ουλές από ακμή, δεν είναι ο ουλώδης ιστός αλλά η ανομοιογένεια της επιφάνειας του δέρματος. Από τη στιγμή που, με χρήση ενέσιμων υλικών, η ουλή έρθει στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο δέρμα, η γενικότερη εικόνα γίνεται πολύ καλύτερη. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν αποτελεί μια μόνιμη λύση. Η διάρκεια του αποτελέσματος όμως είναι αρκετά μεγάλη (1-3 χρόνια). Βέβαια το σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για μια πολύ εύκολη διαδικασία της τάξης των πέντε λεπτών.

Το πρόβλημα των ουλών από ακμή είναι αρκετά επιβαρυντικό για την ψυχολογία των ατόμων, τα οποία συνήθως είναι νέα σε ηλικία. Η βελτίωση του προβλήματος, βοηθάει στη βελτίωση της ψυχολογίας, σε μία ηλικία μάλιστα που είναι αρκετά ευαίσθητη.

Αυτόλογη μεταφορά ιστών

Ένα όπλο που έχει στα χέρια του ο πλαστικός χειρουργός, είναι η μεταφορά ιστών από το ένα σημείο του σώματος στο άλλο. Οι ιστοί αυτοί μπορεί να βρίσκονται κοντά στην περιοχή της βλάβης ή και σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο.

Η μεταφορά ιστών μπορεί να γίνει με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους, που στο παρόν κείμενο δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούν, διότι είναι πολύπλοκοι και θα δημιουργήσουν μάλλον σύγχυση παρά θα διευκολύνουν τον ενδιαφερόμενο. Οι ιστοί αυτοί μπορεί να είναι διαφόρων μορφών και να μεταφερθούν από πολλά και διαφορετικά σημεία του σώματος σε κάποιο άλλο.

Αυτή η διαδικασία συνήθως δεν γίνεται για αισθητικούς λόγους, αλλά για να καλυφθεί κάποιο κενό ή για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα μίας συγκεκριμένης περιοχής στο σώμα. Οι ιστοί που μεταφέρονται από άλλο σημείο του σώματος είναι διαφορετικής υφής και επομένως δεν ταιριάζουν αισθητικά με την περιοχή όπου βρίσκεται το έλλειμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.