ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Μύθοι και αλήθειες για την λιποαναρρόφηση

Οι παρεξηγήσεις γύρω από την διαδικασία της λιποαναρρόφησης, της δημοφιλέστερης αισθητικής επέμβασης, είναι πολλές.

Εάν σκέφτεστε τη χειρουργική επέμβαση, είναι σημαντικό να μπορείτε να διαχωρίζετε τους μύθους γύρω από την λιποαναρρόφηση πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε.

Μύθος: Είναι για απώλεια βάρους

Ένας από τους μεγαλύτερους μόνιμους μύθους για την λιποαναρρόφηση είναι η πεποίθηση ότι η χειρουργική επέμβαση βοηθάει στην απώλεια βάρους ή ότι προορίζεται για άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είτε πρόκειται για 5 κιλά είτε για 50, η ​​λιποαναρρόφηση δεν πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης σας. Αντ ‘αυτού, καλό είναι να κάνετε αλλαγές στη διατροφή ή την άσκησή σας.  Μόλις πάει το βάρος σας στο σημείο που νιώθετε καλά ή βρίσκεστε κοντά στο στόχο σας, τότε μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε για τη λιποαναρρόφηση.

Σκεφτείτε τη λιποαναρρόφηση ως το κερασάκι στην τούρτα. Μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε αυτές τις επίμονες αποθέσεις λίπους αφού έχετε πρώτα χάσει σημαντικό βάρος. Εναλλακτικά, αν έχετε πάντα την απαλλαγή από το επιπλέον βάρος ως στόχο σας, μπορεί να σας βοηθήσει να εξαφανίσετε τις ανεπιθύμητες διογκώσεις λίπους από διάφορες περιοχές του σώματος.

Αλήθεια: Είναι ένα είδος χειρουργικής επέμβασης

Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται συχνά σε ασθενείς και πολλοί άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους την ίδια μέρα. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν το γεγονός ότι πρόκειται για χειρουργική επέμβαση. Ο χειρουργός σας πιθανότατα θα σας υποβάλλει σε γενική αναισθησία πριν ξεκινήσει και θα κάνει αρκετές τομές στην περιοχή θεραπείας. Αυτές οι τομές θα είναι μικρές, αλλά θα είναι ακόμα εκεί.

Συνήθως, η λιποαναρρόφηση διαρκεί μία ώρα έως δύο ώρες. Η διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης εξαρτάται από το πόσες περιοχές αντιμετωπίζετε και πόσο λίπος θέλετε να αφαιρεθεί.
Όπως και με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για αποκατάσταση μετά από τη λιποαναρρόφηση. Συνήθως, οι άνθρωποι παίρνουν λίγες μέρες έως μία εβδομάδα άδεια από την εργασία τους και αποφεύγουν την άσκηση για περίπου δύο εβδομάδες. Ο χειρουργός σας θα σας δώσει πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το τι μπορείτε και δεν μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής σας.

Μύθος: Έχετε τα ίδια αποτελέσματα με τις μη επεμβατικές θεραπείες

Η λιποαναρρόφηση δεν είναι η μόνη επιλογή απομάκρυνσης λίπους. Θεραπείες όπως UltraShape  και Kybella απομακρύνουν το λίπος χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Αλλά αυτές οι επιλογές λειτουργούν μόνο σε ορισμένες περιοχές του σώματος. Το Kybella για παράδειγμα, διαλύει τα λιποκύτταρα που δημιουργούν διπλοσάγονο.
Το UltraShape βοηθά στην απομάκρυνση του λίπους από την περιοχή της μέσης ή της κοιλιάς χρησιμοποιώντας ενέργεια υπερήχων. Ανάλογα με τον αριθμό των συνεδριών, η διαδικασία μπορεί να αφαιρέσει έως και 6,5 εκατοστά από τη μέση.

Αλήθεια: Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν πολύ

Η λιποαναρρόφηση απομακρύνει το λίπος από ένα ευρύ φάσμα σωματικών περιοχών, όπως οι γοφοί, οι μηροί, η κοιλιά και οι γλουτοί. Το λίπος αυτό δεν θα επανέλθει σε διαφορετική περιοχή του σώματος.

Τούτου λεχθέντος, η λιποαναρρόφηση δεν θα σας προστατέψει από το να ξαναπάρετε βάρος στο μέλλον. Τα λιπώδη κύτταρα που παραμένουν μπορούν να επεκταθούν. Έτσι εάν έχετε κάνει λιποαναρρόφηση, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να σταματήσετε να ασκείτε ή να τρώτε μόνιμα ανθυγιεινά. Για να διατηρήσετε τα αποτελέσματά σας μακροπρόθεσμα, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ρουτίνα άσκησης και να επιμείνετε σε μια υγιεινή διατροφή.

Μύθος: Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αμέσως

Ενώ η λιποαναρρόφηση απομακρύνει αμέσως το ανεπιθύμητο λίπος μπορεί να μην δείτε τα πλήρη αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης από την αρχή. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί και να αποκατασταθεί μετά τη θεραπεία. Για τους πρώτους λίγους μήνες μετά τη λιποαναρρόφηση, είναι συνηθισμένο να έχουμε οίδημα στην περιοχή, για παράδειγμα.

Είναι καλή ιδέα να είστε υπομονετικοί μετά τη λιποαναρρόφηση. Ίσως να μην είστε έτοιμοι για ένα αποκαλυπτικό μαγιό αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, αλλά μέσα σε μερικούς μήνες, πιθανότατα θα είστε έτοιμοι να αναδείξετε τη νέα σας μορφή.

Αλήθεια: Οι κορσέδες συμπίεσης μπορούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα

Ένα πράγμα που δεν πρέπει να παραλείψετε μετά από λιποαναρρόφηση είναι ο κορσές συμπίεσης στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Οι κορσέδες συμπίεσης συμβάλλουν όχι μόνο στην ελαχιστοποίηση της διόγκωσης, αλλά και στην επιτάχυνση της εμφάνισης των αποτελεσμάτων σας. Θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε και να εξομαλύνετε την περιοχή, επιτρέποντάς σας να δείτε το νέο, βελτιωμένο περίγραμμα πιο γρήγορα. Συνήθως, χρειάζεται να τον φορέσετε για περίπου δύο εβδομάδες μετά από τη χειρουργική επέμβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.