ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Συμβουλές για ιδανικό μαύρισμα στο σπίτι

Θέλετε να αποκτήσετε σέξι, χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να εκτεθείτε στον ήλιο; Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος ή αλλιώς self tanning μπορούν να σας δώσουν χρώμα σοκολατένιο με ασφάλεια.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, το FDA, η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, η Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία κ.ά. οργανισμοί και φορείς θεωρούν τα self tan μια ασφαλή εναλλακτική λύση για μαύρισμα, σε αντίθεση με τα solarium.

Το πρώτο και βασικότερο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος. Αν δεν το κανετε υπάρχει ο κίνδυνος να πάρετε ένα χρώμα αφύσικο και παράξενο που θα πορτοκαλίζει.

Μην κάνετε αποτρίχωση

Αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, μην κάνετε αποτρίχωση προτού απλώσετε το self tan, αλλά αρκετές ώρες νωρίτερα.

Κάντε απολέπιση

Όταν θα μπειτε στο ντους κάντε απολέπιση χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί. Αποφύγετε το νάιλον σφουγγάρι ή τη λούφα. Το εφέ «σκυλάκι Δαλματίας» είναι αποτέλεσμα κακής ή καθόλου απολέπισης.

Κάντε μία μίξη

Αν θέλετε μπορείτε να αναμείξετε το self tan με την υδατική σας λοσιόν. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ήπιο αλλά και πιο ομοιόμορφο.

Ψεκάστε σε μαντηλάκι

Αν το προϊόν self tan που αγοράσατε είναι σε μορφή μους ή σπρέι ψεκάστε σε ένα μαντηλάκι και περάστε με αυτό την επιδερμίδα, στα σημεία που πιστεύετε ότι δεν θα τα καταφέρετε με το σπρέι.

Τρίψτε στα σκληρά

Λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή του self tan, τρίψτε με υδατική λοσιόν τους αγκώνες και τα γόνατα, γιατί αυτές οι περιοχές παίρνουν συνήθως πιο σκούρο χρώμα.

Σκουπίστε τις μασχάλες

Για να αποφύγετε τις αντιαισθητικές διχρωμίες σκουπίστε με μια νωπή πετσέτα τις μασχάλες σας, 5 λεπτά μετά την εφαρμογή του προϊόντος για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Μείνετε γυμνή

Δεν αρκούν μόνο τα λεπτά που συνιστούν οι οδηγίες. Βάλτε κάτι παραπάνω. Αν βιαστείτε να φορέσετε τα ρούχα σας θα καταστρέψετε και το μαύρισμα και τα ρούχα με μια μόνο κίνηση.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Το ότι έχετε βάλει self tan δε σημαίνει ότι προστατεύεστε από την αντηλιακή ακτινοβολία. Ακόμα κι αν το προϊόν έχει δείκτη προστασίας, μην παραλείψετε να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας.

Ενυδατώστε την επιδερμίδα

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας καθημερινά με γαλάκτωμα σώματος. Το μαύρισμα θα κρατήσει περισσότερο.

Βγάλτε τον λεκέ

Αν δεν βάλετε γάντια τότε φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια μετά την εφαρμογή, χρησιμοποιώντας σαπούνι και ένα βουρτσάκι για να τα τρίψετε. Μην ξεχάσετε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα. Αν δεν αποφύγετε τελικά τους λεκέδες στα χέρια, μια μπατονέτα βουτηγμένη σε λίγο οξυζενέ θα σας βοηθήσει να τους εξαφανίσετε.