ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Μάθετε για τις δύο πλαστικές επεμβάσεις που θεωρούνται ταμπού

Η επανορθωτική και αισθητική αποκατάσταση των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι ένα σοβαρό ζήτημα, που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ταμπού.

Όσο μπορεί να ενοχλεί κάποιες γυναίκες μια έντονη ρυτίδα στο μεσόφρυο ή το επίμονο τοπικό πάχος στους γλουτούς, άλλο τόσο –ίσως και περισσότερο– απασχολεί κάποιες άλλες η εικόνα και η λειτουργικότητα της ευαίσθητης περιοχής τους. Τα προβλήματα αυτά λύνονται οριστικά με δύο διαφορετικές επεμβάσεις, την αιδοιοπλαστική και την πλαστική κόλπου, που πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένους στις εν λόγω επεμβάσεις χειρουργούς.

Η αιδοιοπλαστική

Πρόκειται για την επέμβαση που στοχεύει στην αισθητική αποκατάσταση των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων και χαρίζει μεγάλη αυτοπεποίθηση στις γυναίκες που αισθάνονταν άσχημα για την εικόνα της ευαίσθητης περιοχής. Είναι γνωστό πως κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό σχήμα οργάνου, ορισμένες όμως γυναίκες παρουσιάζουν δυσπλασίες και, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτό δεν οφείλεται σε συγκεκριμένους παράγοντες. Η κληρονομικότητα και η λήψη αυξητικών ορμονών ενδεχομένως να παίζουν κάποιο ρόλο, χωρίς να αποκλείεται, όμως, οι γυναίκες αυτές απλώς να έχουν γεννηθεί με κάποια ασυμμετρία ή υπερτροφία των χειλέων του αιδοίου ή με ευμεγέθη κλειτορίδα. Τα καλά νέα είναι πως πλέον υπάρχει λύση στο πρόβλημα. Σήμερα, οι δυσμορφίες αυτές αντιμετωπίζονται αναίμακτα, ανώδυνα και με εκπληκτικά αποτελέσματα. Η χρήση ειδικού laser κοπής των ιστών αποτελεί το ιδανικό εργαλείο στα χέρια του εξειδικευμένου χειρουργού, προκειμένου να επιτευχθεί ένα άριστο αποτέλεσμα τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Η επέμβαση διαρκεί 45 λεπτά και επιστρέφουμε σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητές μας από την επόμενη ημέρα. Ο χρόνος πλήρους επούλωσης είναι 3-4 εβδομάδες, χωρίς να μένουν ουλές και σημάδια.

Η πλαστική κόλπου

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική στη ζωή κάθε γυναίκας και φυσικά για την επίτευξή της παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες. Ένας από τους σημαντικότερους είναι οι ανατομικές αλλοιώσεις στην περιοχή του κόλπου και του περινέου. Αυτές προκαλούνται είτε από τραυματισμό κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου ή εργώδους τοκετού είτε ύστερα από σημαντική απώλεια βάρους, καθώς αυτό σημαίνει απώλεια του μυϊκού τόνου και, κατά συνέπεια, χαλάρωση του κόλπου και του περινέου. Φυσικά παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως η σωματική κατασκευή, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα και η χρόνια ορθοστασία.

Στο παρελθόν, οι γυναίκες αυτές ήταν καταδικασμένες να ζουν με το πρόβλημά τους. Σήμερα, με τη βοήθεια μίας νέας επεμβατικής τεχνικής, γνωστής ως Laser Ανάπλαση του Κόλπου, επιτυγχάνεται η πλήρης αποκατάσταση των ιστών του κολπικού καναλιού και του περινέου, καθώς και η ενίσχυση των μυών της πυέλου, αυξάνοντας τον τόνο τους, προκειμένου να επιστρέψει ο κόλπος στην παλιά του κατάσταση. Η επέμβαση δεν απαιτεί την παραμονή στο νοσοκομείο και γίνεται με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με ελαφρά μέθη.

Ο χρόνος πλήρους αποθεραπείας είναι 6-8 εβδομάδες και για το διάστημα αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η έντονη γυμναστική και η σεξουαλική επαφή. ωστόσο, η επιστροφή σε όλες τις απλές καθημερινές δραστηριότητες γίνεται σχεδόν άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.