ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

6 θεραπείες που προλαβαίνετε να κάνετε μέσα στις διακοπές του Πάσχα

Αυτές οι θεραπείες της «τελευταίας στιγμής» δεν απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα αποθεραπείας, επομένως μπορείτε να τις κάνετε πριν επιστρέψετε στο γραφείο στα τελη της ερχόμενης εβδομάδας.

Ενυδάτωση Προσώπου

Η διαδικασία της ενυδάτωσης προσώπου ξεκινά με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) για να απομακρυθούν οι ρύποι ή το μακιγιάζ. Ακολουθεί το πίλινγκ, δηλαδή η απολέπιση του δέρματος που βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Έτσι, είναι ακόμη ευκολότερο να διεισδύσουν τα ενυδατικά συστατικά που θα εφαρμοστούν στο δέρμα, πολυβιταμίνες κλπ. Έπειτα εφαρμόζεται ένας ορός σε όλο το πρόσωπο που χάρη στον ιονισμό, μηχάνημα που με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος, βοηθά τις ενυδατικές ουσίες να διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος.

Στη συνέχεια απλώνεται ενυδατική κρέμα σε όλο πρόσωπο και γίνεται μάλαξη που προσφέρει χαλάρωση στη γυναίκα, ενώ παράλληλα προκαλείται υπεραιμία, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων.

Ακολουθεί η εφαρμογή της ενυδατικής μάσκας η οποία και παραμένει στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Τέλος μετά την αφαίρεση της μάσκας εφαρμόζεται η ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών, ενώ καλό είναι πριν την έκθεση στον ήλιο να εφαρμοστεί αντιηλιακό.

Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία

Μια ανώδυνη τεχνική που καταργεί τη χρήση της βελόνας. Eξασφαλίζει ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά του αφυδατωμένου και ταλαιπωρημένου δέρματος γιατί επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση και βελτιώνει το σφρίγος και τον τόνο του δέρματος.

Η διείσδυση των ουσιών επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων στην προς θεραπεία περιοχή, η οποία ταυτόχρονα ψύχεται μέσω της κεφαλής του μηχανήματος.

Oxygeneo

Είναι η one-stop περιποίηση προσώπου που απαλύνει τις λεπτές γραμμές, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων , αναζωογονεί το θαμπό και άτονο δέρμα και προσφέρει ένα ορατά λαμπερό και υγιές δέρμα.

Διοχετεύει οξυγόνο στην περιοχή θεραπείας, απολεπίζει το δέρμα και δημιουργεί το βέλτιστο περιβάλλον για τη διοχέτευση και απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών ουσιών τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και μετά.

Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (ecopeel)

Σε δέρματα με τάση λιπαρότητας χρήσιμα είναι τα peelings σαν συμπληρωματική περιποίηση προσώπου. Η μέθοδος με μικροκρυστάλλους (ecopeel), επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και βοηθάει το δέρμα να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Το ecopeel λειτουργεί με τη βοήθεια μιας συσκευής, η οποία εφαρμόζει σε συγκεκριμένα σημεία, υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή.

Η μέθοδος αυτή, που βοηθάει στην ανάπλαση των δομών του δέρματος, σε βάθος, είναι πολύ αποτελεσματική σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα, καθώς δρα στο δέρμα ως peeling κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Έτσι, επιτυγχάνει την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος.

Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη ουλών της ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα.

Η εφαρμογή πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής, η οποία λειτουργεί με ισχυρή διπλή αντλία παροχής κενού και πίεσης. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το δέρμα είναι αισθητά απαλότερο και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στο τέλος της θεραπείας.

Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι προσφέρει στο δέρμα τα ίδια αποτελέσματα με το χημικό peeling, χωρίς όμως τις παρενέργειες αυτού, δηλαδή παροδικές δυσχρωμίες και αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι για αρκετό διάστημα.

Το ecopeel είναι απόλυτα φυσικό, ανώδυνο και ασφαλές. Η εφαρμογή του είναι απλή και ελεγχόμενη, με συνέπεια ακριβές αποτέλεσμα που δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμούς. Έτσι μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως μετά στις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ecopeel Diamond

Το ecopeel αναβαθμίζεται και συνεχίζει να προσφέρει τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα ανάπλασης προσώπου και σώματος συνδυάζοντας νέα σειρά διαμαντένιων κεφαλών κοπής laser.

Η μέθοδος πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου μηχανήματος, που στην άκρη του έχει ένα κύλινδρο από ανοξείδωτο ατσάλι, στον οποίο έχουν συγκολληθεί βιομηχανοποιημένα διαμάντια, ώστε να δημιουργείται επιφάνεια απόξεσης.

Ο κύλινδρος αυτός περιστρέφεται με ταχύτητα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, συρρικνώνει τους πόρους και αφήνει την επιδερμίδα λεία και καθαρή. Επιπλέον, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέας, σφριγηλής και ελαστικής επιδερμίδας.

Pixel Laser

Η θεραπεία με το λέιζερ Pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές (πχ ‘πόδι της χήνας’, ρυτίδες ‘του καπνιστή’ στο άνω χείλος), να βελτιώσει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή τραυματισμούς, αλλά και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη.

Η μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου με μικρο-ακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία, όπου οι ιστοί είναι υγιείς και επιταχύνοντας ως εκ τούτου τη διαδικασία της επούλωσης.

H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser ‘χαρτογραφεί’ την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως πχ ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές.

Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που ‘χτυπά’ η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Εκτός από μια έντονη ερυθρότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις μετά τη συνεδρία, γενικά η μέθοδος δεν εμποδίζει την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη μετά τη θεραπεία, καθώς και η χρήση ενυδατικής κρέμας – σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού – κατά την επιστροφή σας στο σπίτι.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 15-30 λεπτά περίπου. Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών, κατά μέσο όρο 2-3 επαναλήψεις, που συνιστάται να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 10-15 ημέρες.

Η εφαρμογή pixel απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες λέιζερ, όπως είναι η αντιμετώπιση των πανάδων ή η σύσφιξη. Επίσης, συνιστάται να πραγματοποιείται συνδυαστικά και με ενυδάτωση για μια πλήρη θεραπεία ανανέωσης προσώπου.