ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

5 λόγοι που το δέρμα σας ξεραίνεται

Το ξηρό δέρμα, ένα πρόβλημα που εντείνεται τους χειμερινούς μήνες, ταλαιπωρεί δεκάδες γυναίκες.

Έχουν συνήθως άγρια υφή στην επιδερμίδα τους, θαμπή όψη και νιώθουν μία αίσθηση τραβήγματος. Συχνά, μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά συνοδεύονται από έντονο κνησμό ή ξεφλούδισμα. Υπάρχουν κάποια αίτια που φέρνουν ξηροδερμία, τα οποία δύσκολα θα σκεφτόσασταν.

Το καυτό ντους

Το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει τον υδρολιπιδικό φραγμό και αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνεται πιο εύκολα και να γίνεται πιο ευαίσθητο. Η ιδανική θερμοκρασία είναι η χλιαρή, εκείνη που πλησιάζει τη φυσική θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ήπια shower gels που καθαρίζουν απαλά και σέβονται το pH της επιδερμίδας.

Η έλλειψη νερού

Όποια ενυδατική σύνθεση και να επιλέξεις, δε θα έχει αποτέλεσμα αν δεν απορροφά υγρασία η επιδερμίδα από τον οργανισμό. Οι ειδικοί συνιστούν να πίνουμε 2-3 λίτρα νερό τη μέρα. Το τσάι, ο καφές και τα πάσης φύσεως ροφήματα δεν υπολογίζονται σε αυτήν την ποσότητα. Αντιθέτως, αν πίνεις αρκετούς καφέδες τη μέρα, τότε πρέπει να πίνεις ακόμα περισσότερο νερό, γιατί ο καφές είναι διουρητικός και συμβάλλει στην αφυδάτωση του οργανισμού.

Ο κακός ή ελλιπής ύπνος

Κατά τη διάρκεια του ύπνου παράγεται κολλαγόνο και επιδιορθώνονται οι βλάβες του δέρματος. Οπότε οι “εκπτώσεις” στις ώρες που μας κοιμάστε μπορούν να έχουν άμεση επίπτωση στο δέρμα σας.

Η απουσία φρούτων και λαχανικών από τη διατροφή σας

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, που αναπλάθουν και διατηρούν τη λάμψη και τη ζωντάνια της επιδερμίδας. Η Βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου.

Τα λάθος προϊόντα ενυδάτωσης

Οι βαριές συνθέσεις στις κρέμες που χρησιμοποιείτε μπορεί να αποδυναμώσουν τον φραγμό της επιδερμίδας και να εξασθενήσουν την άμυνα και την αυτοενυδάτωσή της. Επιπλέον, πολλές κρέμες, λοσιόν, body butters, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε νερό δρουν επιφανειακά, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει γρήγορα την υγρασία του.