ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πως διορθώνεται μια κακή ρινοπλαστική

Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος μια αποτυχημένη ρινοπλαστική;

Δυστυχώς αυτό το ερώτημα ταλαιπωρεί αρκετούς ενδιαφερόμενους, οι οποίοι αποφασίζουν να χειρουργηθούν, ενδίδοντας σε υποσχέσεις απόκτησης τέλειας αισθητικής και λειτουργικής μύτης, με εφαρμογή αδόκιμων χειρουργικών προσεγγίσεων, οι οποίες παρουσιάζονται στους υποψήφιους ως δήθεν νέες τεχνικές.

Και είναι ο φόβος για την αποτυχία της επέμβασης που αποτελεί το σπουδαιότερο ανασταλτικό παράγοντα στην απόφαση για μια ρινοπλαστική. Και όχι άδικα, καθώς δεν αποκλείονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι χειρουργημένοι, αντί να αποκτήσουν πιο όμορφη μύτη, εμφανίζονται μετά την εγχείρηση με ασχημότερη και συχνά με επιπλέον προβλήματα στην αναπνοή τους.

Πώς διορθώνεται το λάθος

Σύμφωνα με τους πιστοποιημένους πλαστικούς χειρουργούς, για τη διόρθωση μιας αποτυχημένης ρινοπλαστικής επιβάλλεται να έχει περάσει  τουλάχιστον ένας χρόνος από την προηγούμενη επέμβαση. Επιπλέον πρέπει να επιλεγούν, να διαμορφωθούν, να τοποθετηθούν και να συρραφούν τα καταλληλα αυτομοσχεύματα που θα ληφθούν από τον ενδιαφερόμενο.

Η συνηθέστερη αιτία της αποτυχίας μιας ρινοπλαστικής είναι η ανεπαρκής ή λανθασμένη επέμβαση επάνω στους χόνδρους ή στα οστέινα τμήματα της μύτης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, να εμφανισθούν ανεπιθύμητες διογκώσεις, στράβωμα, προεξοχές, κυρτώσεις, ελλείμματα, πτώση και δυσκολία στην αναπνοή.

Οι χειρουργικές τεχνικές για τη διόρθωση μιας αποτυχημένης ρινοπλαστικής, περιλαμβάνουν σχεδόν πάντα αφαίρεση ή πρόσθεση κατάλληλου τμήματος χόνδρου ή σπανίως και οστού σε κάποια σημεία της μύτης, ώστε αυτή να αποκτήσει την κατάλληλη στήριξη, λειτουργία, συμμετρία και ομορφιά.

Η διόρθωση μιας αποτυχημένης ρινοπλαστικής, είναι πάντα δυσκολότερη από τη ρινοπλαστική, η οποία γίνεται για πρώτη φορά. Εντούτοις, στα «χέρια» ενός έμπειρου ειδικού μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο αισθητικής, όσο και σε επίπεδο λειτουργικότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.