ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι συμβαίνει στο πρόσωπό μετά από facelift- Η ανάρρωση από την ημέρα 1 έως την ημέρα 30

Το facelift ή η ρυτιδεκτομή, όπως ονομάζεται, είναι ευεργετικό για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης στο πρόσωπο και το λαιμό.

Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με τις ανεπιθύμητες ρυτίδες και το χαλαρό δέρμα συχνά επιλέγουν να προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία για να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας πιο νεανικής, φυσικής εμφάνισης.

Εάν σκέφτεστε μια διαδικασία λίφτινγκ, είναι σημαντικό να γνωρίζετε όχι μόνο τη χειρουργική επέμβαση αλλά και το πρωτόκολλο μετά από την χειρουργική επέμβαση. Αν και μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να αρχίσετε να βλέπετε τα τελικά αποτελέσματα ενός λίφτινγκ, η διαδικασία αποκατάστασης απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο.

Είναι δύσκολο να δοθεί ένας απόλυτος αριθμός για τους χρόνους αποκατάστασης, καθώς εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η κατάσταση της υγείας και ο τύπος της διαδικασίας που εκτελείται. Ωστόσο, το να γνωρίζετε τι να περιμένετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας του χειρουργού σας θα κάνει μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα του λίφτινγκ σας.

Παρακάτω είναι ένας οδηγός ανάκαμψης για 30 ημέρες, έτσι θα ξέρετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια μιας τυπικής περιόδου αποκατάστασης.

Ανάκαμψη μετά από Facelift Εβδομάδα 1

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τη μετεγχειρητική φροντίδα των τομών και ότι τα διατηρείτε καθαρά για να αποτρέψετε τη μόλυνση.

Ημέρα 1. Μετά από τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να αισθανθείτε ασταθής και υπνηλία. Θα πρέπει να έχετε υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους σας για να σας οδηγήσουν στο σπίτι και να σας φροντίσουν την πρώτη νύχτα. Την πρώτη μέρα συνήθως χρειάζεστε τα περισσότερα φάρμακα.  
Ημέρα 2. Ο χειρουργός σας θα προγραμματίσει μια επίσκεψη παρακολούθησης της πορείας σας, όπου θα αφαιρεθούν ή θα αλλαχθούν οι χειρουργικοί επίδεσμοι και θα αξιολογηθούν οι τομές και τα οιδήματα. Εάν όλα φαίνονται καλά και κανονικά, ο χειρουργός θα επανεξετάσει την μετεγχειρητική πορεία για άλλη μια φορά και θα σας στείλει στο σπίτι σας.

18661237 – middle aged woman with correction lines before cosmetic surgery

Ημέρα 3. Η ξεκούραση συνιστάται για αυτήν την ημέρα, αλλά θα πρέπει να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα και να θέλετε να κινηθείτε. Οι μώλωπες και το οίδημα συνήθως κορυφώνονται την 3η και 4η ημέρα, αλλά θα παραμείνουν για αρκετές επιπλέον εβδομάδες. Συνεχίστε να λαμβάνετε τα φάρμακα που σας έδωσε ο γιατρός εάν αισθανθείτε δυσφορία.

Ημέρες 4-6. Μέχρι αυτή την περίοδο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται πλέον συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον πόνο. Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε το πρήξιμο να υποχωρεί. Θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να αισθάνεστε πιο άνετα να κινηθείτε. Η ελαφριά οικιακή εργασία επιτρέπεται, αν αισθάνεστε αρκετά καλά.

Ανάκαμψη μετά από Facelift Εβδομάδα 2

Ημέρες 7-14. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πιθανότατα θα έχετε ακόμα κάποια οίδημα και μώλωπες γύρω από τις πληγείσες περιοχές. Τα οίδημα και οι μώλωπες μπορούν επίσης να προκαλέσουν κάποια μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και σφίξιμο. Αυτά είναι όλα συνηθισμένα περιστατικά μετά από ένα facelift και δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία. Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας μετά τη χειρουργική επέμβαση, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται όπως πριν και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην εργασία και να αρχίσουν να κάνουν ελαφρές δραστηριότητες όπως το περπάτημα.

Ανάκαμψη μετά από Facelift Εβδομάδες 3 και 4

Ημέρες 15-30. Η αφαίρεση των ραμμάτων μπορεί να γίνει από το τέλος της πρώτης εβδομάδας έως την τρίτη εβδομάδα και να εξαρτάται από την μέθοδο λίφτινγκ στην οποία υποβληθήκατε, καθώς και τη διαδικασία επούλωσής. Τις εβδομάδες 3 και 4, εξακολουθείτε να έχετε κάποιο οίδημα και σφίξιμο, αλλά ως επί το πλείστον θα αρχίσετε να αισθάνεστε πολύ καλύτερα. Τότε είναι όπου οι ασθενείς συχνά αρχίζουν να βλέπουν πραγματικές βελτιώσεις στο περίγραμμα του προσώπου τους. Μέχρι αυτή την περίοδο, μπορείτε να επιστρέψετε στην άσκηση και να απολαύσετε δραστηριότητες χωρίς να εντοπίζονται έντονα εξωτερικά σημάδια της επέμβασης. Τα σημεία του δέρματος που έχουν συρραφεί με ράμματα θα έχουν ένα ροζ-κόκκινο χρώμα αλλά αυτό θα ξεθωριάζει με το χρόνο.

Τι να περιμένετε μετά την Ημέρα 30

Μετά το μετεγχειρητικό διάστημα ενός μηνός, θα πρέπει να επιστρέψετε στην κανονική άσκηση και να απολαύσετε τη ζωή με τη νέα εμφάνισή σας. Μπορεί να χρειαστούν έως και ένα έτος για να υποχωρήσουν τελείως κάποια πολύ μικρά οιδήματα, μώλωπες, σφίξιμο και μούδιασμα. Όλα αυτά τα συμπτώματα θα είναι αντιληπτά και αισθητά μόνο σε σας.

Λάβετε υπόψη ότι τα παραπάνω χρονικά πλαίσια αφορούν σε μια γενική προσέγγιση της μετεγχειρητικής πορείας. Οι άνθρωποι που κάνουν την έρευνά τους, παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις και ακολουθούν τις οδηγίες του χειρούργου μετά το χειρουργείο, έχουν συνήθως τις ευκολότερες αποθεραπείες και τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με τον χειρουργό σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Κάντε ερωτήσεις και ενημερώστε τους για το εάν αισθάνεστε τυχόν συμπτώματα που θεωρείτε απαράδεκτα και «ξένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.