ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αυτοί είναι οι λόγοι που το βερνίκι κάνει φουσκάλες στα νύχια σας

Αν απορείτε γιατί κάποιες φορές απλώνετε το βερνίκι στα νύχια σας και αντί αυτό να λάμψει λείο, σχηματίζει φουσκάλες σαν να είναι βρασμένο, μην αποδώσετε ευθύνες στην κακή ποιότητα του μανό.

Σίγουρα υπάρχουν βερνίκια τα οποία δεν στρώνουν όπως θα έπρεπε, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ποιοι είναι οι συνηθέστεροι λόγοι της αποτυχίας.

Υπάρχουν υπολείμματα από κρέμες ή ασετόν στα νύχια

Αν έχετε τελειώσει το μανικιούρ και βάζετε κρέμα ή αν απλά ξεβάφετε τα νύχια για να τα ξαναβάψετε δεν πρέπει να ξεχνάτε να τα σκουπίζετε πάρα πολύ καλά. Το αλκοόλ, το ασετόν και τα έλαια από τις κρέμες αντιδρούν με το βερνίκι και κάνουν φουσκάλες.

Κάνει ζέστη

Αν καθίσατε στο μπαλκόνι για να βάψετε τα νύχια σας έχετε εχθρό τη ζέστη. Όταν το βερνίκι έρχεται σε επαφή με τον θερμό αέρα πήζει και έτσι κάνει φουσκάλες. Το ίδιο θα συμβεί αν καθίσετε μπροστά στον ανεμιστήρα ή το air contition. Ο αέρας θα πήξει το βερνίκι και θα κάνει φουσκάλες.

Δεν περιμένετε ανάμεσα στις στρώσεις και βάζετε πολύ προϊόν

Οι φουσκάλες είναι αναπόφευκτες αν έχετε… «βαρύ χέρι» ή αν είστε ανυπόμονες.

Κάποια προϊόντα δεν συνδυάζονται

Αν χρησιμοποιείτε βάση από ένα brand, βερνίκι από ένα άλλο και top coat από ένα τρίτο τότε μπορεί να προκύψουν φουσκάλες. Κάποιες μάρκες δεν συνεργάζονται γι᾽αυτό καλύτερα να προτιμάτε τα kits για να είστε σίγουρες.

Κουνάτε το μπουκάλι

Αν κουνάτε το μπουκάλι πάνω κάτω με μανία πριν βάψετε τα νύχια δημιουργούνται φουσκάλες αέρα μέσα στο βερνίκι και μετά αυτές περνάνε στα νύχια.

Αραιώνετε το βερνίκι με ασετόν

Δεν θελετε να δεχτείτε πως το αγαπημένο σας βερνίκι έπηξε ή σχεδόν τελείωσε αλλά το ασετόν διασπά τη φόρμουλα και έτσι δημιουργούνται φουσκάλες. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε τα βερνίκια μέχρι την τελευταία τους σταγόνα, τότε πρέπει να προμηθευτείτε αραιωτικό για βερνίκια.