ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

H νέα τάση στην ομορφιά έρχεται από την Κορέα: “Γυάλινο δέρμα”

Το “γυάλινο δέρμα” είναι η νέα viral τάση στο Instagram και πρωταγωνιστούν τα λαμπερά, φυσικά πρόσωπα, που είναι σαν κάποιος να τα έχει φρεσκάρει μόλις με ενυδατικό σπρέι.

Πώς επιτυγχάνεται αυτή η όψη φρεσκάδας;

Κατ’ αρχάς η τάση έρχεται από την Κορέα και πρωτοξεκίνησε το 2013, σύμφωνα με άρθρο των New York Times. Στην Κορέα, το “γυάλινο δέρμα” έρχεται να περιγράψει μια καθαρή, ημιδιαφανή επιδερμίδα. Το μυστικό είναι η ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, η οποία περιλαμβάνει διπλό καθαρισμό, απολέπιση και μια σειρά προϊόντων που ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη.

Οι θεραπείες

Συνήθως η ρουτίνα αυτή συνοδεύεται από κάποιες μη επεμβατικές θεραπείες, όπως χημικά πήλινγκ AHA και ενυδατικές μάσκες με ορό βιταμινών. Η Βιταμίνη C θεωρείται κλειδί για τη σωστή ενυδάτωση. Ωστόσο, αν τη χρησιμοποιήσετε στο σπίτι φροντίστε να την προμηθευτείτε σε μικρές συσκευασίες, καθώς έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Από μέσα προς τα έξω

Δεν είναι μόνο τα προϊόντα που εξασφαλίζουν το γυάλινο δέρμα. Αυτή η δροσερή όψη συνδέεται με ένα δέρμα βαθιά, πλήρως ενυδατωμένο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από μέσα προς τα έξω.

Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού είναι το Νο 1, όπως και η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως τα αγγούρια, οι ντομάτες και τα πεπόνια.

Να κοιμάστε καλά, να τρώτε καλύτερα και να βγάζετε από τη ζωή σας κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα. Όλα αυτά θα κάνουν το δέρμα σας φωτεινό και νεανικό.

Η τελευταία συμβουλή, αν και προφανής, συνδέεται με τις επαρκείς ώρες ύπνου: Ο ελλιπής ύπνος κάνει καταστάσεις όπως την ακμή χειρότερες, αφυδατώνει το δέρμα σας και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.