ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Μετά το μαύρισμα… το ξεφλούδισμα! Πώς να το αντιμετωπίσετε

Το ξεφλούδισμα είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης της επιδερμίδας, γι’ αυτό χρειάζεστε μια καλή ενυδάτωση.
Αυτοί είναι οι τρόποι για να ξανα-ασπρίσετε ομαλά!

Στο μπάνιο

Κάντε ντους με όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό γίνεται! Το κρύο νερό θα βοηθήσει το δέρμα να δροσιστεί και να ηρεμήσει, επιβραδύνοντας τη διαδικασία του ξεφλουδίσματος. Επίσης, μην τρίβετε με την πετσέτα το σημείο όπου ξεφλουδίζετε, αλλά σκουπιστείτε ταμποναριστά.

Μετά το μπάνιο 

Μόλις στεγνώσετε το δέρμα, φροντίστε να βάλετε ενυδατική κρέμα. Ιδανικές για δέρματα που ξεφλουδίζουν είναι οι κρέμες που περιέχουν aloe vera και αμυγδαλέλαιο.

Για την φαγούρα

Μην ξύνεστε στο σημείο που έχετε ξεφλουδίσει. Εκτός του ότι θα επεκτείνετε το ξεφλούδισμα, ενδέχεται να δημιουργήσετε πληγές. Αν δεν αντέχετε την φαγούρα, βάλτε δύο παγάκια μέσα σε ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα και τοποθέτηστε το στην πάσχουσα περιοχή.

*Μην πειράζετε το δέρμα που έχει αποφασίσει να φύγει από επάνω σας. Το πιο πιθανό είναι να προκαλέσετε ακόμα μεγαλύτερη βλάβη.

* Πιείτε άφθονο νερό. Εκτός από την εξωτερική ενυδάτωση, μεγάλο ρόλο παίζει και η εσωτερική. Καταναλώνοντας νερό δίνετε στο δέρμα σας ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να επουλωθεί και να γιατρευτεί.

Extra  tip

Αυτό είναι ένα απαλό scrub απολέπισης που θα κάνει τη δουλειά του.  

Θα χρειαστείτε: 1 κ.σ θαλασσινό αλάτι, 1 κ.γ αμυγδαλέλαιο, 45 γρ. Καλαμποκάλευρο (ψιλό), 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. 

Διαδικασία: Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε όλα μαζί τα υλικά και προσθέτετε και αρκετό νερό. Τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα.  Κάντε μασάζ με το μείγμα στα προβληματικά σημεία. Ξεβγάλτε με δροσερό νερό και απλώστε την ενυδατική κρέμα σας.