ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

«Πλαστική επέμβαση» από τους κομμωτές!

Ποια γυναίκα δεν έχει σταθεί στον καθρέφτη και δεν έχει ευχηθεί να είχε λίγο πιο μικρή μύτη, πιο ωραίο σχήμα προσώπου ή δέρμα χωρίς ερεθισμούς;

Σας προτείνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημά σας. Με το κατάλληλο κούρεμα και χτένισμα και με την ανάλογη βαφή θα μπορείτε να περάσει η ατέλειά σας σχεδόν απαρατήρητη.

Μεγάλη μύτη

Η λύση στο πρόβλημα είναι να προσδώσετε ισορροπία στο πρόσωπο, τονίζοντας τα άλλα χαρακτηριστικά σας.

Σας ταιριάζουν τα μακριά μέχρι τους ώμους μαλλιά, με ελαφρύ όγκο, που θα γλυκαίνει και θα απαλύνει τα χαρακτηριστικά σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα μαλλιά να πλαισιώνουν με όγκο το πρόσωπο και να μην είναι εντελώς ίσια, γιατί έτσι θα ισορροπεί το κέντρο του προσώπου, δηλαδή η μύτη. Ανάλογα βέβαια και με το σχήμα του προσώπου– προτείνεται όγκος στην κορυφή, με λίγες ανοιχτές ανταύγειες τοπικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, αφέλειες με όγκο στη ρίζα ή μια μακριά πλαϊνή φράντζα, που καταλήγει στα χείλη, αντισταθμίζουν αρκετά την ενοχλητική ατέλεια. Αποφύγετε τα πολύ κοντά χτενίσματα που αφήνουν εντελώς εκτεθειμένο το πρόσωπο και τραβούν την προσοχή ακριβώς στο σημείο που θέλετε να κρύψετε.

Προτιμήστε τις ανταύγειες σε τόνους φυσικούς και ζεστούς, που να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά σας και την απόχρωση της επιδερμίδας σας. Τα έντονα χρώματα σε συγκεκριμένα σημεία παραπλανούν το μάτι του θεατή, που προσπερνάει ό,τι θέλουμε να κρύψουμε και μένει εντυπωσιασμένος από τη σωστή τοποθέτηση όγκου και χρώματος στο πρόσωπο. Αποφύγετε τις πολύ σκούρες και πολύ ανοιχτές αποχρώσεις (π.χ. μαύρο μπλε, ξανθό πλατινέ), που θα τονίσουν ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά σας.

Μεγάλο μέτωπο

Δεν έχει σημασία πόσο μακριά θα είναι τα μαλλιά σας, ούτε πόσο όγκο θα έχουν. Αυτό που έχει σημασία είναι να προτιμήσετε κάποιο χτένισμα με αφέλειες πυκνές ή αρκετά αραιωμένες με έντονες μύτες, ακόμη και διπλές περίεργες αφέλειες ή φράντζες. Αν θέλετε να έχετε πλαϊνές φράντζες, καλύτερα να μην είναι πολύ μακριές. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις –όπως σε όσες έχουν τετράγωνο ή στρογγυλό πρόσωπο, χωρίς ιδιαίτερα ψηλό λαιμό, δέρμα με σπυράκια ή ακμή–, μια και είναι προτιμότερο κάποιες φορές να αναδεικνύεται το μέτωπο, ακόμα κι αν είναι μεγάλο.

Προτιμήστε κάποια σκούρα απόχρωση, κοντά στο φυσικό σας χρώμα, που θα «τραβά» την προσοχή, και «παίξτε» με ανταύγειες που δίνουν λάμψη και βάθος στο χτένισμα.

Τετράγωνο σαγόνι

Το μυστικό είναι να «απομακρύνετε» τα βλέμματα από το σαγόνι. Τα μαλλιά καλό είναι να πλαισιώνουν χαριτωμένα το πρόσωπο, κρύβοντας μέρος της γνάθου. Ιδανικά είναι τα μακριά μαλλιά με έντονο φιλάρισμα. Απαγορεύονται αυστηρά: το ίσιο μονοκόμματο καρέ που καταλήγει στο ύψος του σαγονιού, καθώς και ο όγκος δεξιά και αριστερά του προσώπου. Προτιμήστε ένα θηλυκό, μοντέρνο και ασυνήθιστο καρέ, όπου τα μαλλιά φιλάρονται έντονα στο πίσω μέρος, δημιουργώντας μια έντονη “βουτιά”. Αν επιθυμείτε μια πιο κοντή κουπ, θα πρέπει να αφήσετε πιο μακριά μαλλιά στον αυχένα και να δώσετε όγκο στο ύψος των ματιών, φυσικά πάντα ανάλογα το πρόσωπο.

Οι ζεστές, φυσικές και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό τόνο αποχρώσεις είναι ό,τι καλύτερο. Τονίστε το χρώμα με ανταύγειες στις αποχρώσεις του φυσικού σας και όχι περισσότερο από 1-2 τόνους πιο ανοιχτές. Αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα.

Ολοστρόγγυλο πρόσωπο

Ένα τέτοιο πρόσωπο κατά βάση θέλει όγκο στο πάνω μέρος, συμπίεση όγκων στα πλάγια και μήκος που να ξεφεύγει από το καρέ στους ώμους. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε μια κουπ πολύ κοντό καρέ με όγκο στην κορυφή και πολύ μακριές μύτες στα δύο πλαϊνά. Η λύση βρίσκεται σε πιο πανκ κουρέματα και χρώματα, εάν φυσικά αρέσουν στη γυναίκα και μπορεί να τα υποστηρίξει. Μην κόβετε τα μαλλιά κοντά! Θα τονίζουν ακόμη περισσότερο το στρογγυλό σχήμα του προσώπου. Το ιδανικό είναι να φτάνουν τουλάχιστον μέχρι το σαγόνι και, ακόμα καλύτερα, να το καλύπτουν.

Προτιμήστε τα σκούρα χρώματα, εκτός βέβαια και αν είστε φυσικές ξανθιές με μάτια ανοιχτόχρωμα. «Φβτίστε» το χρώμα με ανταύγειες σε κοντινούς τόνους, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μη μοιάζει με κάσκα. Αποφύγετε τα πολύ ανοιχτά χρώματα (π.χ. πλατινέ), καθότι αντανακλούν το φως, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Ευαίσθητη επιδερμίδα

Ευρυαγγείες, κοκκινίλες, σπυράκια… Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το κούρεμα, αλλά το χρώμα αυτό που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγονται αντιθέσεις, όπως ερεθισμένη επιδερμίδα και μαλλιά σε σαντρέ (έντονα ψυχρές) αποχρώσεις. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Όσον αφορά το χτένισμα, το καλύτερο –εάν φυσικά σας ταιριάζει– είναι μια κουπ με όγκο και ισορροπία ζεστών και ψυχρών χρωμάτων που θα προσελκύει το μάτι, αφήνοντας το πρόσωπο σε δεύτερη μοίρα.

Χρώμα

Η επιλογή του κατάλληλου χρώματος είναι βασική. Ως γενικός κανόνας ισχύει ότι όταν θέλουμε να «κρύψουμε» ατέλειες, δεν προτιμάμε τα πολύ σκούρα. Και, βέβαια, δεν υπάρχει λόγος να περιορίζεστε στην κλασική μονοχρωμία, αφού οι ανταύγειες και τα φλασάκια μπορούν να μεταμορφώσουν ένα κατά τα άλλα αδιάφορο πρόσωπο.

Διακρίνουμε τέσσερις χρωματικούς τύπους, εμπνευσμένους από τα χρώματα των εποχών του χρόνου: Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνας. Ο χειμώνας και το καλοκαίρι ανήκουν στις ψυχρές, με τις αποχρώσεις του μπλε να κυριαρχούν, ενώ η άνοιξη και το φθινόπωρο στις ζεστές, με ντορέ ή χάλκινους τόνους. Μπορεί όμως μια γυναίκα να συνδυάζει δύο ή και περισσότερες. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά χρησιμοποιούμε πάνω από δύο αποχρώσεις βαφής. Το χρώμα είναι μαγικό. Δίνει και “παίρνει όγκο”. Τονίζει ή κρύβει χαρακτηριστικά. Ομορφαίνει ή εξαφανίζει πρόσωπα. Σκιαγραφεί όλα τα κουρέματα, δίνοντάς τους βάθος.