ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη κρέμα ματιών

Αν και τα περισσότερα προϊόντα διαφημίζουν ότι είναι «ειδικά σχεδιασμένα» για το ευαίσθητο, λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια πολλές φορές δεν έχουν αποτέλεσμα.

Για να μειώσετε σακούλες, μαύρους κύκλους και πρήξιμο κάτω από τα μάτια χρειάζεται να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η κρέμα σας.

Να έχει καταπραϋντικά συστατικά

Πολλές κρέμες ματιών περιέχουν ερεθιστικά συστατικά όπως αρωματικά φυτικά έλαια, συνθετικά αρώματα ή φυτικά εκχυλίσματα που μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησίες στην περιοχή. Η καταπραϋντική κρέμα ματιών ηρεμεί αμέσως το δέρμα, μειώνει μακροπρόθεσμα την αντιδραστικότητα του δέρματος, αποσυμφορίζει την εύθραυστη περιοχή γύρω από τα μάτια.

Να έχει δείκτη προστασίας

Εάν γυμνάζεστε καθημερινά έξω η καθημερινή προστασία από τον ήλιο επιβάλλεται επειδή η λεπτή επιδερμίδα απορροφά περισσότερη ακτινοβολία ενώ οι αντανακλαστική κίνηση των ματιών να κλείνουν κατά την έκθεσή τους στον ήλιο έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Τα γυαλιά ηλίου λειτουργούν ως ένα επιπλέον μέτρο προστασίας, για τα μάτια αλλά και την επιδερμίδα του ματιού.

Να είναι κατάλληλη για τη επιδερμίδα σας

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό, και πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στο πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες ενώ επειδή δεν  υπάρχουν πόροι που να ενυδατώνουν φυσικά το δέρμα χρειάζεστε μία κρέμα που να περιέχει φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες όπως προβιταμίνη Β5 και γλυκίνη καθώς και φυσικά λιπίδια που προστατεύουν από την απώλεια υγρασίας και την ξηρότητα.

Να μην περιέχει αρώματα

Δεδομένου ότι η περιοχή των ματιών είναι τόσο ευαίσθητη, η κρέμα ματιών δεν πρέπει να περιέχει τεχνητά αρώματα.

Να έχει αρκετά αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή μόρια οξυγόνου τα οποία διασπούν τα κύτταρα του δέρματος και προκαλούν τις ρυτίδες. Τα πιο συχνά είναι η βιταμίνη Α ή αλλιώς ρετινόλη, βιταμίνη C και διάφορα φυσικά συστατικά όπως κόκκινο κρασί, σταφύλι κτλ.

Να έχει αντανακλαστές φωτός

Άμεσα, μπορεί να δώσουν λάμψη στο βλέμμα όλες σχεδόν οι κρέμες ματιών περιέχουν ιριδίζουσες χρωστικές που διαθλούν το φως και απαλύνουν οπτικά τις λεπτές γραμμές. Ενδεχομένως μπορεί να καταπραΰνουν τα πρησμένα βλέφαρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα σβήσουν οι ρυτίδες σε μία νύχτα. Όλα τα αντιγηραντικά συστατικά θέλουν το χρόνο τους. Για πιο άμεσες λύσεις υπάρχει πάντα η πλαστική χειρουργική.