ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς θα αποφύγετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος στο λαιμό και το ντεκολτέ

Παρότι είστε συνεπείς στην ρουτίνα ομορφιάς του προσώπου σας, συχνά παραμελείτε τον λαιμό και το ντεκολτέ, δύο ευαίσθητες περιοχές που είναι εξίσου επιρρεπείς στις βλάβες από τον ήλιο.

Στα συγκεκριμένα σημεία, το δέρμα είναι πιο λεπτό, ενώ δεν υπάρχει τόσο κολλαγόνο, όσο στο πρόσωπο.

Τα καλά νέα είναι ότι στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα, υγιή και προστατευμένα. Αρκεί να τα φροντίσετε όπως ακριβώς το πρόσωπό σας, προκειμένου να διατηρήσετε τη νεανικότητα του δέρματος και σε αυτές τις περιοχές. 

Μην πλένετε την περιοχή με αφρόλουτρο

Μην εφαρμόζετε το αφρόλουτρο σώματος στο ντεκολτέ και τον λαιμό σας, καθώς είναι πολύ πιθανόν να έχει έντονη σύνθεση, που θα απομακρύνει τα φυσικά έλαια. Χρησιμοποιήσετε μία μικρή ποσότητα καθαριστικού προσώπου σε αυτές τις περιοχές για να αφαιρέσετε τους ρύπους.

Ενυδάτωση

Η χρήση των ενυδατικών ορών και κρεμών προσώπου στον λαιμό και το στήθος είναι επίσης μία καλή λύση για να διατηρείτε το δέρμα σε αυτές τις περιοχές ενυδατωμένο και να αποτρέψετε τις λεπτές γραμμές και την απώλεια ελαστικότητας. Φυσικά, μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να χρησιμοποιήσετε τα ακριβά προϊόντα προσώπου σας σε αυτήν την ευρύτερη περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλές ανέξοδες λύσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να ψεκάσετε τον λαιμό σας με ένα ενυδατικό σπρέι με ροδόνερο και στη συνέχεια να εφαρμόσετε οργανικό έλαιο jojoba.

Απολέπιση

Η εβδομαδιαία απολέπιση και η εφαρμογή μιας ενυδατικής μάσκας μπορούν επίσης να ενισχύσουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος στο λαιμό και το στήθος σας. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προετοιμάζει το δέρμα για να απορροφήσει τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης που θα εφαρμόσετε. Παράλληλα, οι μάσκες ομορφιάς είναι ιδανικές για να ενυδατώσετε σε βάθος αυτές τις ευαίσθητες περιοχές.