ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αντιμετωπίστε άμεσα και οριστικά το λίπος στις γάμπες

Η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική, αποτελούν πλέον καθιερωμένες μεθόδους βελτίωσης της εικόνας των ποδιών.

Τα περισσότερα προβλήματα στα πόδια των γυναικών προκαλούνται από τη συσσώρευση τοπικού λίπους, το οποίο αλλοιώνει το σχήμα, τη συμμετρία και τη γενική εικόνα τους.

Οι σύγχρονες μέθοδοι της πλαστικής χειρουργικής δημιουργούν με μία επέμβαση λεπτά, καλοσχηματισμένα πόδια – μηρούς, γόνατα και γάμπες.

Η λιποαναρρόφηση αφαιρεί το περιττό λίπος από τη γάμπα, ενώ η λιπογλυπτική μπορεί να αναδείξει την καμπυλότητά της.

Οι μέθοδοι

Τόσο η λιποαναρρόφηση όσο και η λιπογλυπτική αποτελούν και οι δύο χειρουργικές τεχνικές αφαίρεσης λιποκυττάρων από το ανθρώπινο σώμα. Στη λιποαναρρόφηση η αφαίρεση πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών λεπτών σωλήνων και αρνητικής πίεσης. Στη λιπογλυπτική, η οποία αποτελεί κομμάτι της λιποαναρρόφησης, τα ρύγχη των μικρών σωλήνων έχουν μικρότερη διάμετρο και ειδικά στόμια, έτσι ώστε να μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να αφαιρεί λίπος και από βαθύτερα στρώματα αλλά και από πιο επιφανειακά. Ο γιατρός είναι υπεύθυνος να επιλέξει μία από τις δύο μεθόδους ή και τις δύο για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διάρκεια επέμβασης

H επέμβαση διαρκεί περίπου 4 ώρες εάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε όλο το κάτω άκρο (μηροί, γόνατα, γάμπες), ή η διάρκειά της περιορίζεται στις 2 ώρες εάν αφορά μόνο τις γάμπες. Μετά το τέλος της επέμβασης και πριν ακόμα ξυπνήσει η ασθενής, τοποθετείται ειδικός κορσές που καλύπτει όλη την περιοχή από τα δάκτυλα των ποδιών έως τη μέση, μαζί με κάλτσες κατά της φλεβίτιδας.

Αποθεραπεία

Στη χειρουργημένη περιοχή και για τις πρώτες μόνο ημέρες μετά το χειρουργείο ενδέχεται να ρέει μικρή ποσότητα υγρού από ορισμένες μικρές τομές –μικρότερες από μισό εκατοστό –οι οποίες παραμένουν για λίγες μόνο ημέρες, ενώ η ασθενής παραμένει στην κλινική το πολύ για ένα βράδυ και την επομένη του χειρουργείου επιστρέφει στο σπίτι της.

Μετά την επέμβαση η χειρουργημένη περιοχή παρουσιάζει πρήξιμο, το οποίο παραμένει για αρκετό χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, την αποφυγή δηλαδή του οιδήματος και τη σημαντική μείωση του πόνου, είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή του κορσέ. Οι ουλές από την επέμβαση είναι ουσιαστικά ασήμαντες, ειδικά εάν ο γιατρός είναι έμπειρος και τις τοποθετήσει στις φυσικές πτυχές του δέρματος. Το τελικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί 2 με 3 μήνες για να φανεί.