ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ποιες πλαστικές επεμβάσεις κάνουν τα μοντέλα

Ατομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ ή τη showbiz, υποβάλλονται συχνά σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, προκειμένου να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις αναλογίες του προσώπου και του σώματός τους.

Οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις μεταξύ μοντέλων, τόσο γυναικών, όσο και ανδρών είναι οι εξής:

Μόνιμα ενθέματα προσώπου

Η συχνότερη επέμβαση στο πρόσωπο είναι τα μόνιμα επιθέματα, κυρίως στα ζυγωματικά και το πηγούνι. Σίγουρα σήμερα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές με ενέσιμα όπως το υαλουρονικό, προκειμένου να βελτιωθούν οι αναλογίες του προσώπου, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα ούτε έχουν διάρκεια. Επίσης, άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις σχετικά με το σχήμα των ζυγωματικών και του πηγουνιού, το οποίο το πετυχαίνει κανείς επιλέγοντας το κατάλληλο ένθεμα, που άλλοτε είναι στρογγυλό, άλλοτε ανατομικό και άλλοτε γωνιώδες. Το πλεονέκτημα αυτών των επεμβάσεων είναι ότι η τοποθέτηση γίνεται μέσα από το στόμα, χωρίς εξωτερικές ουλές, ενώ τα ενθέματα προσαρμόζονται ακριβώς ώστε να μη μετακινούνται.

Αφαίρεση λιπώδους σωματίου 

Άτομα που έχουν σχετικά μεγάλα μάγουλα ή χρειάζονται πιο έντονες γωνίες για τις φωτογραφήσεις, μπορούν να υποβληθούν σε αφαίρεση του λιπώδους σωματίου το οποίο υπάρχει ανάμεσα στους μύες της μάσησης. Η τεχνική αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα σε άτομα που ασχολούνται με το μόντελινγκ, διότι το πρόσωπο έτσι δείχνει πιο αδύνατο και τονίζονται πολύ καλά οι αναλογίες. Η επέμβαση γίνεται με μικρή τομή μέσα από το στόμα και αφαιρείται μερικώς το λιπώδες σωμάτιο (buccal fat pad).

Λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο

Η λιποαναρρόφηση στα μάγουλα γίνεται εναλλακτικά αντί της αφαίρεσης του λιπώδους σωματίου, καθώς έχει λιγότερες επιπλοκές και αντίστοιχα αποτελέσματα. Επίσης η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει και σε άλλα σημεία όπως η γραμμή της γνάθου, ο λαιμός, το προγούλι κτλ. Οι τομές είναι ελάχιστες και κρυμμένες σε φυσικές πτυχές του προσώπου. Πολλές φορές η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με μεταφορά λίπους σε σημεία του προσώπου όπως τα χείλη, τα ζυγωματικά, τα βλέφαρα, το πηγούνι κτλ.

Ρινοπλαστική/ ωτοπλαστική 

Σε ορισμένα castings τα πεταχτά αυτιά ή μια μεγάλη μύτη είναι επιθυμητά ή ακόμα επιζητούνται, τις περισσότερες φορές, ωστόσο, η συνολική αρμονία του προσώπου είναι απαραίτητη. Για το λόγο αυτό τόσο η ρινοπλαστική, όσο και η ωτοπλαστική είναι πολύ συχνές σε άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Η ρινοπλαστική μάλιστα συνδυάζεται πολύ συχνά με πρόθεση στο πηγούνι, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η αρμονική αναλογία πηγουνιού-μύτης. Στην ωτοπλαστική μπορούν να διορθωθούν τόσο τα πεταχτά, όσο και τα μεγάλα ή μακρουλά αυτιά.

Προσθετική στήθους σε γυναίκες και άντρες μοντέλα

Πολλά μοντέλα αναγκάζονται να διατηρούν πολύ χαμηλό σωματικό βάρος, με αποτέλεσμα να αδυνατίζει και το στήθος. Η αυξητική στήθους στα περισσότερα μοντέλα γίνεται με ανατομικά ενθέματα σιλικόνης, χωρίς υπερβολές στο μέγεθος, διατηρώντας πάντα τις σωστές σωματικές αναλογίες. Στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλής και η προσθετική στήθους σε άνδρες, με επίπεδα ενθέματα σιλικόνης που τονίζουν τους θωρακικούς μύες.

Επεμβάσεις σώματος

Αν και σπάνια χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις σε μοντέλα, η πιο συνήθης επέμβαση είναι η λιποαναρρόφηση και η λιπομεταφορά, στα πλαίσια της λιπογλυπτικής. Το μεταφερόμενο λίπος τοποθετείται σε σημεία όπου θέλουμε να τονίσουμε τις σωματικές αναλογίες, όπως στου γλουτούς, τη μέση. Όταν δεν υπάρχει αρκετό λίπος, η ενίσχυση των περιοχών αυτών μπορεί να γίνει με ειδικό υαλουρονικό ή με ενθέματα σιλικόνης. Σε άνδρες η συχνότερη επέμβαση είναι η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, στα πλαίσια του abdominal etching, προκειμένου να τονιστούν περισσότερο οι κοιλιακοί μύες.