ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Λεπτοί αστράγαλοι με δύο μεθόδους

Το ζητούμενο είναι οι λεπτοί καλοσχηματισμένοι αστράγαλοι, που αναδεικνύουν τις γάμπες και τα πόδια.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια λύση στο πρόβλημα των χοντρών αστραγάλων αλλά δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις. 

Για να πετύχει, χρειάζονται επαρκείς ποσότητες λίπους. Με μία εξέταση ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να καταλάβει αν το πρόβλημα στους αστραγάλους είναι το τοπικό πάχος ή οι μυς που τους περιβάλλουν και τα μεγάλα χοντρά οστά. Αν το λίπος είναι αρκετό, τότε προχωράτε στη λιπογλυπτική, μία σχετικά απλή επέμβαση που χρησιμοποιεί πολύ λεπτές κάνουλες και γι’ αυτό απαιτεί μόνο τοπική αναισθησία.

Όταν βγείτε από το χειρουργείο τα πόδια είναι δεμένα με επίδεσμο και φοράτε χοντρές ελαστικές κάλτσες. Εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή στην ανάρρωση. Επί δύο έως τρεις εβδομάδες φοράτε ειδικές κάλτσες και κρατάτε τα πόδια κυρίως ψηλά. Τον πρώτο μήνα αποφεύγετε τα τακούνια. Οι εκχυμώσεις απορροφώνται μετά από δύο περίπου εβδομάδες ενώ το πρήξιμο διαρκεί περίπου ένα μήνα. Η περίμετρος των αστραγάλων μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι μέχρι και κατά ενάμισι πόντο μικρότερη. 

Ενέσεις λιποδιάλυσης

Οι ενέσεις λιποδιάλυσης χρησιμοποιούνται για να κάνουν γλυπτική σε διάφορες περιοχές του προσώπου (σακούλες κάτω από τα μάτια, προγούλι) και του σώματος (γόνατα) για να διαλύσουν το τοπικό πάχος. Η φωσφατιδυλχολίνη είναι ιδανική για τη διάλυση κάθε λιποαποθήκης που έχει περιορισμένη έκταση. Όταν πρόκειται για εκτεταμένες περιοχές τοπικού πάχους, τότε η καλύτερη λύση είναι η λιποαναρρόφηση. Στους αστραγάλους, όμως, μπορεί να γίνει γλυπτική στο ιατρείο με ενέσεις.

Η φωσφατιδυλχολίνη καταστρέφει τα τοιχώματα των λιποκυττάρων κι έτσι απελευθερώνει το λίπος ώστε να μεταβολιστεί από τον οργανισμό. Ανάλογα με το πρόβλημα, απαιτούνται 2 έως 5 εφαρμογές σε απόσταση ενός δεκαπενθημέρου μεταξύ τους. Το φάρμακο συνεχίζει να δρα λιποδιαλυτικά επί πολλές εβδομάδες μετά την εφαρμογή του. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.