ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ραγάδες: 3 «όπλα» αντιμετώπισης- Τα υπέρ και τα κατά

Οι ραγάδες είναι μια αντιαισθητική κατάσταση του δέρματος που επηρεάζει τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Είναι μια μορφή των ουλών που εκδηλώνονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να εξασθενίσουν την πάροδο του χρόνου, αλλά συνήθως δεν θα εξαφανιστούν εντελώς. Συνήθως εμφανίζονται στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας ή κατά τη διάρκεια της εφηβείας και κάποιες φορές γίνονται πιο έντονες με την πάροδο του χρόνου. Μια απότομη αυξομείωση του βάρους  είναι επίσης ικανή να προκαλέσει ραγάδες που δεν κάνουν διάκριση σε γυναίκες και άνδρες.

Πώς να απαλλαγείτε

Κάποιες τοπικές θεραπείες ισχυρίζονται ότι μπορούν να εξαφανίσουν πλήρως τις ραγάδες, αλλά οι περισσότερες από αυτές το μόνο που καταφέρνουν είναι να τις «ξεθωριάσουν».

Λέιζερ

Η κοσμητική θεραπεία με λέιζερ κερδίζει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, επειδή είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που επιτρέπει στους ασθενείς να επανέλθουν άμεσα στην καθημερινή τους ζωή. Η κάθε θεραπεία με λέιζερ για τις ραγάδες διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Το μειονέκτημα είναι ότι χρειάζονται αρκετές συνεδρίες και επί της ουσίας είναι αποτελεσματική μόνο για τις νεοσχηματισμένες και πρόσφατες ραγάδες.

Κλασματικό λέιζερ

Μια δεύτερη ειδική θεραπεία με λέιζερ είναι εκείνη που εφαρμόζει κλασματικό λέιζερ. Περιλαμβάνει την στόχευση ένα μικρό μέρους της ουλής, προκαλώντας μια μικροσκοπική πληγή, στην οποία το σώμα αντιδρά με την παραγωγή νέου κολλαγόνου και επιθηλίου. Όπως και οι άλλες θεραπείες δέρματος με λέιζερ, έτσι και αυτή απαιτεί αρκετές συνεδρίες, αλλά μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ραγάδων μέχρι και 75%.

Μικροδερμοαπόξεση

Μια τρίτη επιλογή θεραπείας του δέρματος για να τις ραγάδες είναι η μικροδερμοαπόξεση. Περιλαμβάνει την εκτόξευση μικροσκοπικών κρυστάλλων στην πληγείσα περιοχή για να αφαιρεθεί ένα στρώμα δέρματος και να μειωθεί ελαφρώς η εμφάνιση των πιο ανοιχτόχρωμων ραγάδων. Ωστόσο, αυτή η επιλογή θεραπείας είναι χρονοβόρα, αφού απαιτεί συχνά 10 έως 12 συνεδρίες και δεν σας απαλλάσσει πραγματικά από τις ραγάδες, αφού τα σημάδια βρίσκονται στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, όπου η μέθοδος αυτή δεν αγγίζει. Αλλά η μικροδερμοαπόξεση αναζωογονεί το δέρμα σας, καθιστώντας το πιο υγιές στην όψη, κάτι που μπορεί να κάνει τις ραγάδες λιγότερο αισθητές.