ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αντιμετωπίστε τις δυσχρωμίες σε πρόσωπο και χέρια

Ένα στοιχείο που προδίδει την ηλικία είναι οι δυσχρωμίες στο πρόσωπο ή στα χέρια. Πρόκειται για ανομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης η οποία δημιουργεί καφέ κηλίδες.

Συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματος που βλέπει περισσότερο ο ήλιος.

Αντιμετώπιση

Προστασία με αντηλιακό: Αν υποθέσουμε ότι ανήκετε στην πλειοψηφία και έχετε σταράτη επιδερμίδα, χρειάζεστε ένα μέσο δείκτη προστασίας (γύρω στο 15). Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιείτε SPF 30. Αν η αντηλιακή προστασία δεν είναι επαρκής όλο το χρόνο, η UV ακτινοβολία θα διεγείρει την παραγωγή μελανίνης και θα πολλαπλασιάσει τις δυσχρωμίες.

Απαλή απολέπιση: Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από τη επιφάνεια της επιδερμίδας θα βελτιώσει τον τόνο της. Αποφύγετε το βίαιο τρίψιμο καθώς και τη συχνή απολέπιση (μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές).

Καλλυντικά λεύκανσης: Δοκιμάστε καλλυντικά που έχουν συστατικά με λευκαντική δράση. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη Β3 (niacinamide), το εκχύλισμα γλυκόριζας και του μούρου. Αναστρέφουν τα αποτελέσματα της υπερπαραγωγής μελανίνης η οποία ευθύνεται για τις δυσχρωμίες. Πάντως πρέπει να ξέρετε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν εξαφανίζουν το πρόβλημα, αλλά βελτιώνουν ορατά τη συνολική εικόνα της επιδερμίδας και προλαμβάνουν την εμφάνιση νέων κηλίδων.

Χημικό πίλινγκ: Αν οι δυσχρωμίες βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας ή σε μέτριο βάθος (αυτό θα το κρίνει ο δερματολόγος), υπάρχει η λύση του χημικού πίλινγκ, χρησιμοποιώντας trichloracetic acid (TCA), γλυκολικό οξύ και σαλικυλικό οξύ. Η συγκεκριμένη θεραπεία διασπά την επιφάνεια του δέρματος, επιτρέποντας να αναπτυχθεί στη θέση του νέο δέρμα με πιο νεανική όψη. Για ικανοποιητικά αποτελέσματα, χρειάζονται 2-4 συνεδρίες.

Θεραπεία με λέιζερ: Η πλέον ενδεδειγμένη χρονική στιγμή θεωρείται αυτή μεταξύ του φθινοπώρου και της αρχής της άνοιξης, αφού τότε η ηλιακή ακτινοβολία εξασθενεί. Ενδείκνυται για τις κηλίδες που οφείλονται στη φωτογήρανση και εμφανίζονται στο πρόσωπο και τα χέρια.