ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αυτό είναι το καλύτερο σχήμα για εύθραυστα νύχια

Μπορεί το σχήμα να είναι προσωπικό γούστο και επιθυμία του καθενός, αλλά αν τα νύχια σας σπάνε διαρκώς τότε πρέπει να αλλάξετε το σχήμα τους.

Το καλύτερο σχήμα για εύθραυστα νύχια είναι το «squoval», δηλαδή ένας συνδυασμός τετράγωνου και οβάλ. Τα νύχια σας πρέπει να είναι τετραγωνσιμένα και οβάλ στις γωνίες, ώστε να μην σας σπάνε και να δυναμώσουν.

Γιατί είναι το καλύτερο σχήμα; Όταν τα νύχια σας είναι σε μια ευθεία, γίνονται πιο δυνατά και είναι πιο δύσκολο να σπάσουν από ό,τι όταν είναι οβάλ. Επίσης, όταν οι άκρες είναι στρογγυλές δεν είναι τόσο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Αν τα νύχια σας είναι πολύ αδύναμα ή σπάνε συχνά, τότε καλό είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από τα κοινά βερνίκια και να τα αντικαταστήσετε με ένα βερνίκι θεραπείας.

4 θρεπτικά συστατικά για υγιή νύχια

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία τόσο των νυχιών, όσο και των μαλλιών. Τα νύχια σας μπορεί να είναι εύθραυστα γιατί ο οργανισμός σας παρουσιάζει έλλειψη σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

Πρωτεΐνη

Τα νύχια είναι φτιαγμένα από κερατίνη, μια πρωτεΐνη, γι’ αυτό μια διατροφή γεμάτη σε πρωτεΐνες είναι σημαντική για τη υγεία τους. Αν τρώτε κρέας, αυγά ή άλλες τροφές γεμάτες σε πρωτεΐνες τακτικά, είναι πιο πιθανό να έχετε γερά νύχια. Για όσους είναι χορτοφάγοι, τροφές όπως τα φασόλια, το κινόα και υποκατάστατα του κρέατος όπως το tofu είναι εξίσου αποτελεσματικά.

Ψευδάργυρος

Η έλλειψη ψευδάργυρου στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένας λόγος που τα νύχια σας είναι εύθραυστα και δεν μακραίνουν. Επίσης η έλλειψή του μπορεί να δημιουργήσει τα άσπρα σημάδια που παρατηρείς συχνά. Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, όπως επίσης και οι σπόροι κολοκύθας, το σουσάμι, το αρνί, το βοδινό κρέας και η βρώμη.

Σίδηρος

Αν τα νύχια σας είναι λεπτά ή έχουν γραμμές είναι συνήθως σημάδι αναιμίας ή έλλειψης σιδήρου. Καταναλώστε λοιπόν, μεγαλύτερες ποσότητες κόκκινου κρέατος, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, και οστρακοειδή, τα οποία θα εξασφαλίζουν στον οργανισμό τον απαραίτητο σίδηρο που χρειάζεται.

Βιοτίνη

Η Β-βιταμίνη βιοτίνη προωθεί την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων και βοηθά το σώμα να μεταβολίζει τα αμινοξέα- που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των νυχιών σας. Ένα συμπλήρωμα είναι ο ευκολότερος τρόπος να βάλετε τη βιοτίνη στη διατροφή σας, ειδικά αν σκεφτείτε ότι θα πρέπει να την καταναλώνετε τακτικά για να δεις αποτελέσματα. Μπορείτε να την βρείτε επίσης στα αυγά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και το σολομό.