ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αυτά είναι τα ιδανικά χείλη, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποια στοιχεία έχουν τα χείλη που θεωρούνται τέλεια σε αναλογίες;

Με βάση μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA για την πλαστική χειρουργική προσώπου, το πιο ελκυστικό στόμα έχει άνω χείλος που είναι μισό σε μέγεθος από το κάτω χείλος με αναλογία 1:2. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την τρέχουσα τάση ανάμεσα στις διασημότητες του Χόλιγουντ που προτιμούν ένα πιο γεμάτο άνω χείλος.

Ακολουθούν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τα όμορφα χείλη:

  1. Το πλάτος των χειλιών πρέπει να είναι περίπου το 40% του συνολικού πλάτους του προσώπου.
  2. Η ιδανική αναλογία είναι 40% άνω χείλος και 60% κάτω χείλος.
  3. Αν τραβούσατε κάθετες γραμμές από το κέντρο των ματιών σας, το στόμα σας πρέπει να χωράει μέσα σε αυτές τις γραμμές
  4. Πρέπει να έχουν έντονη “καρδιά”.
  5. Όταν κάποιος κοιτάζει τα χείλια από το πλάι, το άνω χείλος πρέπει να προεκτείνεται λίγα χιλιοστά πιο μπροστά από το κάτω.
  6. Το κάτω χείλος πρέπει να είναι παχύτερο στη μέση σε σχέση με τα πλαϊνά.

Αν και τα απόλυτα συμμετρικά χείλη δεν απαντώνται συχνά στη φύση, αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια αδιαμφισβήτητα «ατελής τέλεια» ισορροπία που θεωρείται ιδανική: η χρυσή τομή. “Στην αισθητική, υπάρχει μια βέλτιστη αναλογία 1:1,6, με το κάτω χείλος να είναι λίγο μεγαλύτερο από το πάνω”, λέει ο πλαστικός χειρουργός Δρ Kappel. Αυτό μπορεί να διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο, αλλά είναι συνηθισμένο να βλέπετε το κάτω χείλος λίγο πιο μεγάλο από το άνω χείλος. Αυτή η ανισορροπία, νομίζω, μάλλον φαίνεται πιο φυσική και πιο όμορφη”.

Συνολικά, τα ιδανικά χείλη είναι διαφορετικά κάθε άτομο, παρά τις τάσεις. Όλα έχουν σχέση με τις αναλογίες του προσώπου, αλλά και πώς αυτό δείχνει όταν παίρνει διαφορετικές εκφράσεις: πώς αλλάζουν τα χείλη όταν χαμογελάτε ή όταν μιλάτε; Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στην απόφαση να βελτιώσετε το φυσικό σας σχήμα.