ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Δείτε πώς θα κρατήσετε τα χείλη σας όμορφα και υγιή

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ανακτήσετε το φυσικό χρώμα και την ευχάριστη όψη των χειλιών σας.

Ακριβώς όπως τα μάτια, τα χείλη μας ενισχύουν επίσης την ελκυστικότητα του προσώπου μας. Λόγω της ρύπανσης και της κατάχρησης των σκληρών καλλυντικών, τα χείλη τείνουν να σκουραίνουν και να χάνουν τη φυσική τους ομορφιά με την πάροδο του χρόνου.

Για να ανακτήσετε το φυσικό χρώμα και την ομορφιά τους, ακολουθήστε 9 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τα μαλακά, χυμώδη και ευχάριστα χείλη.

Συμβουλή 1: Χρησιμοποιήστε φυσικά κραγιόν

Τα κραγιόν είναι βασικά ένα μείγμα κεριού, χρωστικών, αρωμάτων, ελαίων και αλκοόλ. Οι χημικές ουσίες δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται για παρατεταμένη επαφή με το πρόσωπο, αλλά όταν πρέπει να λάβουμε πρόσθετη προσοχή για το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε κραγιόν μόνο όταν τα χρειάζεστε περισσότερο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κραγιόν με βούτυρο Shea, βιταμίνη Ε, λάδι jojoba κλπ. που ενυδατώνουν τα χείλη σας. Προτιμήστε ένα χρωματισμένο βάλσαμο για τα χείλη αντί για ένα κραγιόν.

Συμβουλή 2: Κρατήστε τα χείλη ενυδατωμένα

Το νερό αποτελεί περίπου το 50% έως 60% του σώματός μας περίπου. Τα χείλη σας είναι τα λιγότερο φυσικά “εξοπλισμένα” για αυτοσυντήρηση και είναι τα πρώτα που δείχνουν τα αποτελέσματα. Για να για να διατηρήσετε τη φυσική υγρασία των χειλιών σας, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης πίνοντας άφθονο νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας ιδιαίτερα κατά τους χειμώνες όταν τείνουμε συχνά να πίνουμε λιγότερο νερό και παρατηρείται αφυδάτωση. Επίσης, προσθέστε υψηλή περιεκτικότητα σε νερό στη διατροφή σας όπως φρούτα (αγγούρι, καρπούζι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και λεμόνι).

Συμβουλή 3: Αποφύγετε να γλείφετε ή να δαγκώνετε τα χείλη σας + Ενυδατική κρέμα

Το σάλιο τείνει να στεγνώνει περισσότερο την υγρασία από το σώμα σας παρά να προσθέτει. Οι δερματολόγοι μας συμβουλεύουν να μην γλείφουμε τα χείλη για να τα κρατήσουμε νωπά γιατί τα στεγνώνετε περισσότερο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκίαση των χειλιών.

Το να γλείφεις ή να δαγκώνεις τα χείλη είναι μια κακή συνήθεια. Είναι μια αντίδραση στη νευρικότητα ή το άγχος. Αυτό μπορεί να ηρεμήσει τα νεύρα σας στιγμιαία, αλλά η μακροπρόθεσμη βλάβη που κάνει στα χείλη σας είναι πολύ σκληρή. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε, είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε γευστικές κρέμες για τα χείλη και, δεύτερον, να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να υιοθετήσετε άλλα μέσα για την ανακούφιση του στρες.