ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Laser Αλεξανδρίτης Vs IPL: Σε τι διαφέρουν;

Αν έχετε εξετάσει τις επιλογές για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας, τότε πιθανότατα έχετε συναντήσει τη δυνατότητα αποτρίχωσης με Laser και με IPL και ενδεχομένως έχετε αναρωτηθεί σε τι διαφέρουν.

Το μόνο κοινό που έχουν οι δύο αυτές θεραπείες, είναι ότι χρησιμοποιούν φωτεινή ενέργεια για να καταστρέφουν τη ρίζα της τρίχας. Δεν έχουν καμία άλλη ομοιότητα.

Το IPL προκαλεί γενική καταστροφή στα πλαίσια της οποίας προκαλεί και την καταστροφή της ρίζας της τρίχας, ενώ το laser προκαλεί επιλεκτική καταστροφή που εντοπίζεται μόνο στη ρίζα της τρίχας.

Το IPL δεν είναι Laser. Είναι μία συσκευή που παράγει κοινό φως και επομένως δεν μπορεί να εστιάσει σε μία στενή δέσμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι πολύ ισχυρή η δράση του και επομένως να μην είναι τόσο αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Το μεγαλύτερος μέρος της ενέργειας απορροφάται από μικρότερους πιο επιφανειακούς στόχους, όπως τη χρωστική ουσία και τα αγγεία του δέρματος. Για να μπορέσει να θερμάνει βαθύτερους στόχους, απαιτούνται υψηλότερα επίπεδα ενέργειας με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εγκαυμάτων και άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως υπερμελάγχρωσης, υπομελάγχρωσης, πρόκλησης φλύκταινων και σπανιότερα ουλών.

Το Laser δρα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και εξαιρετική ασφάλεια, καθώς είναι ικανό να χτυπάει επιλεκτικά τον στόχο του αφήνοντας ανέπαφες τις γύρω περιοχές.

Με την IPL ή φωτοαποτρίχωση γενικά χρειάζονται πολυάριθμες και συχνότερες συνεδρίες σε σχέση με τα lasers, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η πιθανότητα παρενεργειών.

IPL (Intense Pulse Light)

Tο IPL (Intense Pulse Light) χρησιμοποιεί έντονο παλμικό φως (δέσμη φωτός με μήκος κύματος απο 500-1200nm). Χρησιμοποιείται για θεραπεία διαφόρων δερματολογικών παθήσεων όπως και για αποτρίχωση. Ενα μέρος της ακτινοβολίας θα απορροφηθεί απο την μελανίνη του θύλακα της τρίχας που θα θερμανθεί και θα νεκρωθεί (φωτοθερμόλυση ) αλλά επίσης ενα μέρος της ακτινοβολίας θα απορροφηθεί απο το δέρμα και θα χαθεί μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του. Για αυτό το IPL ενδείκνυται μόνο για άσπρα δέρματα με μαύρες τρίχες.

Laser Αλεξανδρίτης

Με τα laser αποτρίχωσης μπορεί να γίνει αποτρίχωση και σε πιο σκουρόχρωμα δέρματα καθιστώντας τα την πιο ιδανική επιλογή για αποτρίχωση. Ta laser αποτρίχωσης στοιχίζουν δεκαπλάσια σε σύγκριση με τα διαφορά μηχανήματα IPL και η χρήση τους πρέπει να γίνεται μόνο σε ιατρικά κέντρα με εξειδικευμένους χειριστές ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματική θεραπεία και ασφάλεια.