ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι είναι το balayage που αντικαθιστά τις ανταύγειες με φυσικό τρόπο

Πολλές φορές δεν θέλετε να κάνετε έντονες αλλαγές ή να καταστρέψετε τα μαλλιά σας με μεγάλες ποσότητες ντεκαπάζ, ώστε να ανοίξει το χρώμα τους από τη ρίζα ως τις άκρες.

Για τις πιο απαιτητικές δημιουργήθηκε το balayage.  Πρόκειται για μια γαλλική τεχνική βαφής των μαλλιών που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ΄70. Είναι μια τεχνική «freehand», όπως τη λένε οι γνώστες της κομμωτικής, όπου το χρώμα απλώνεται με το χέρι, παρά με τον κλασικό τρόπο με τα αλουμινόχαρτα ή τα σκουφάκια για ανταύγειες! Μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μήκος μαλλιών, αλλά συνήθως προτιμάται σε μήκη κάτω από τους ώμους.

Πλεονεκτήματα

Με αυτή την τεχνική έχετε άπειρες επιλογές στο τελικό αποτέλεσμα, από απαλές φυσικές ανταύγειες, μέχρι έντονες και με μια πιο punk διάθεση. Χρειάζεται απειροελάχιστη συντήρηση, για αυτό και μπορεί να είναι η καταλληλότερη επιλογή σε γυναίκες που δεν θέλουν να βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο στον κομμωτή τους για βαφή.

Απαλλάσσεστε μια για πάντα από τη «ρίζα» που φαίνεται άσχημη όσο μακραίνουν τα μαλλιά, όταν δεν έχετε το χρόνο ή την οικονομική ευχέρεια να πάτε κάθε μήνα στον κομμωτή σας. Φυσικά θα πρέπει να επιλέξετε έμπειρο και καλό κομμωτή, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα καταλήξετε με υπερβολική ψαλίδα και καταστροφή των μαλλιών σας.  

Η διαδικασία

Το πώς θα γίνει το balayage ποικίλει ανάλογα με το μήκος των μαλλιών και το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορείτε  να δείτε την τεχνική να γίνεται με μεμονωμένες τούφες μαλλιών να χρωματίζονται με ένα πινέλο και ένα «backing board», το οποίο χρησιμοποιείται έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί πάνω του και να βαφεί η τούφα των μαλλιών που επιλέξατε. Υπάρχουν κομμωτές που χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο ή άλλα υλικά, ώστε να ξεχωρίσουν τα διάφορα layers της βαφής και άλλοι οι οποίοι «ξάνουν» τις επιλεγμένες και διαχωρισμένες τούφες και τελικά βάφουν μόνο τις άκρες.

Μπορεί να γίνει σε φυσικά μαλλιά, έτσι ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, ή και βαμμένα,  αλλά εάν οι άκρες σας ή τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα, τότε ίσως θα πρέπει να το προσέξετε ιδιαίτερα. Σε κάθε άλλη περίπτωση ενδείκνυται η συγκεκριμένη τεχνική.

Τα καλύτερα χτενίσματα για την τεχνική του balayage

Προτιμήστε καλύτερα χτενίσματα που είναι απλά, με κίνηση και μπορεί να αναδειχθεί η ποικιλία του χρώματος και η ιδιαιτερότητα της τεχνικής αυτής. Εάν πρόκειται να κάνετε πιο γεωμετρικά κουρέματα και χτενίσματα, ίσως θα πρέπει να βρείτε κάποιο άλλο είδος τεχνικής χρώματος που να βγάζει ένα πιο bold αποτέλεσμα.

Μπορείτε να επιλέξετε από την ποικιλία που υπάρχει στις αποχρώσεις και στην ένταση των διαφορών και των ανταύγειων στο balayage, από πολύ σκούρα σε πολύ ανοιχτά ή σε απειροελάχιστες αλλαγές και babylights όπως της Ζιζέλ. Επίσης, πολλές διάσημες κυρίες έχουν επιλέξει το balayage, όπως η Julia Roberts και η Sarah Jessica Parker.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.