ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Απλή άσκηση επιταχύνει τα αποτελέσματα του Botox!

Για αυτούς που δεν μπορούν να περιμένουν τις 3 ή 4 ημέρες που χρειάζονται για να φανούν τα αποτελέσματα του botox, μια νέα μελέτη από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Northwestern αποδεικνύει ότι μια απλή άσκηση που μπορεί κάποιος να κάνει στο σπίτι μπορεί να επισπεύσει τη διαδικασία κατά μία μέρα.

Το Botox μπορεί να μειώσει τις γραμμές πρόσθιου προσώπου και τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας, χαρίζοντας πιο νεανική εμφάνιση που διαρκεί αρκετούς μήνες. Αλλά τα αποτελέσματα χρειάζονται χρόνο για να φανούν.

“Οι ασθενείς συχνά κάνουν botox την τελευταία στιγμή”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Murad Alam, καθηγητής δερματολογίας στο Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Εάν οι άνθρωποι κάνουν botox ακριβώς πριν από ένα σημαντικό event ή μια σημαντική περίσταση στην οποία θέλουν να παραβρεθούν, ανησυχούν ότι δεν θα είναι ακόμα εμφανή τα αποτελέσματα της αισθητικής επέμβασης. Η επιτάχυνση των αποτελεσμάτων αποδεικνύεται πολύ σημαντική“.

Στη μελέτη, 22 ενήλικες γυναίκες με ρυτίδες στο μέτωπο υποβλήθηκαν σε θεραπεία botox. Οι μισές κλήθηκαν να εξασκήσουν τους μύες του προσώπου τους τέσσερις ώρες μετά τις ενέσεις, ενώ οι άλλες μισές όχι. Οι ασκήσεις περιελάμβαναν σήκωμα του μετώπου και σμίξιμο των φρυδιών και γίνονταν σε τρεις ομάδες των 40 επαναλήψεων, ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλονταν 10 λεπτά.

Τόσο οι δερματολόγοι όσο και οι συμμετέχοντες είδαν ότι οι ρυτίδες του μετώπου υποχώρησαν 2 έως 3 ημέρες μετά τη θεραπεία όταν το botox συνοδεύτηκε από τις συγκεκριμένες ασκήσεις, ενώ όσοι δεν έκαναν τις ασκήσεις είδαν υποχώρηση σε 3 ή 4 μέρες.

Ωστόσο, δεν υπήρξε διαφορά ως προς το πόσο διήρκησαν τα αποτελέσματα του botox προτού εξασθενήσουν. Το 68% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι η άσκηση επιτάχυνε τη μείωση των ρυτίδων. Το 59% διαπίστωσε ότι ήταν πολύ εύκολο να κάνει τις ασκήσεις αυτές.

Το Botox συνδέεται με τους υποδοχείς των νευρικών κυττάρων για να χαλαρώσουν οι μύες και είναι πιθανό η άσκηση να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία δέσμευσης“, δήλωσε ο Δρ Alam. “Για τους ασθενείς που χρειάζονται γρήγορα αποτελέσματα, η άσκηση αξίζει τον κόπο. Οι ασθενείς εκτιμούν ότι έτσι έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στη φροντίδα τους“.