ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι είναι το λίφτινγκ μετώπου (brow lift)

Όλοι γνωρίζουμε το λίφτινγκ προσώπου, που αντιμετωπίζει τις ρυτίδες προσώπου και συνήθως συνδυάζεται με κάποιου βαθμού ανόρθωση του λαιμού. Ωστόσο, το λίφτινγκ προσώπου δεν λύνει το πρόβλημα των ρυτίδων που σχηματίζονται στο μέτωπο.

Αυτή την ανάγκη ήρθε να καλύψει το λίφτινγκ μετώπου ή στα αγγλικά brow lift.

Τι προσφέρει το λίφτινγκ μετώπου:

  1. Μειώνει τις γραμμές ρυτίδων που αναπτύσσονται οριζόντια κατά μήκος του μετώπου, καθώς και εκείνες που εμφανίζονται στη γέφυρα της μύτης, ανάμεσα στα μάτια
  2. Βελτιώνει τις γραμμές συνοφρύωσης, τις κάθετες πτυχές που αναπτύσσονται μεταξύ των φρυδιών
  3. Ανορθώνει τα πεσμένα φρύδια που καλύπτουν τα ανώτερα βλέφαρα
  4. Κάνει τα φρύδια να φαίνονται πιο νεανικά και το βλέμμα πιο “ξύπνιο”

Αρχικά η επέμβαση γινόταν με μεγάλες τομές (στεφανιαία) αλλά στις ημέρες μας η επέμβαση έχει βελτιστοποιηθεί με την βοήθεια και της τεχνολογίας και γίνεται εξολοκλήρου ενδοσκοπικά. Έτσι μέσα από πολύ μικρές τομές που γίνονται βαθιά μέσα στα μαλλιά, και οι οποίες μετά καλύπτονται εντελώς, γίνεται διόρθωση των μετωπιαίων μυϊκών ομάδων και ανόρθωσή τους που οδηγεί σε ανόρθωση του συνόλου του μετώπου και των φρυδιών, πολλές φορές βελτιώνοντας θεαματικά και την εικόνα του άνω βλεφάρου και των ματιών.

Διάρκεια επέμβασης και χρόνος αποκατάστασης

Η επέμβαση αυτή καθ´ αυτή απαιτεί τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας ιατρικού εξοπλισμού και η διάρκειά της κυμαίνεται περί τις 2 ώρες. Ο ασθενής δεν έχει παρά ένα μικρό οίδημα στην περιοχή του μετώπου μετά το χειρουργείο ενώ την επομένη της επεμβάσεως εξέρχεται από το νοσοκομείο.