ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Το μυστικό πριν από κάθε βαρύ γεύμα

Τις μέρες του Πάσχα, το βαρύ γεύμα με αυξημένη πρόσληψη λιπαρών είναι δεδομένο και δεν πρέπει να νιώθετε τύψεις για αυτό. Υπάρχει, ωστόσο, ένα απλό και αποτελεσματικό κόλπο για να προλάβετε το φούσκωμα.

Μιλάμε για αυτή την αίσθηση δυσφορίας που νιώθουμε συχνά όταν καναλώσουμε ξαφνικά μεγάλη ποσότητα φαγητού. Ειδικά, αν έχει προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα νηστείας.

Η λύση είναι απλή και ουσιαστικά είναι ένα μέτρο πρόληψης που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν να ξεκινάμε κάθε γεύμα με νερό. Προσπαθήστε να πιείτε αρκετό νερό, δύο περίπου ποτήρια, πριν ξεκινήσετε καν το γεύμα. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως καλό είναι να καταναλώνουμε 3 λίτρα νερό ημερησίως.

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, το νερό πριν από ένα μεγάλο, βαρύ γεύμα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πρόσληψης ενέργειας και συνεπώς σε ελαφριά έως μέτρια απώλεια βάρους.

Πολλοί θεωρούν πως το να πίνετε άφθονο νερό πριν από κάθε γεύμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε κιλά. Αν νιώθετε ότι πεινάτε πρέπει πρώτα να πίνετε νερό γιατί πολλές φορές μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα.

Είναι σημαντικό να είστε ενυδατωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γιατί έτσι κρατάτε σταθερά και ανεβασμένα τα επίπεδα ενέργειας, εμποδίζετε τους πονοκεφάλους και χάνετε βάρος. Ταυτόχρονα, διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και τον οργανισμό σε εγρήγορση.