ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πείτε «αντίο» σε ουλές και ανοιχτούς πόρους με 4 τρόπους

Οι ουλές αποτελούν το αποτέλεσμα της επούλωσης του δέρματος μετά από τραυματισμό, μετά από έντονη φλεγμονή και φυσικά από ακμή.

Οι ανοιχτοί πόροι, κυρίως στην περιοχή της μύτης και στα μάγουλα, αλλά ίσως και στο μέτωπο ή το πηγούνι, αποτελούν την έξοδο προς το περιβάλλον των σμηγματογόνων αδένων, μέσω της οποίας γίνεται η μεταφορά των απαραίτητων λιπιδίων στην επιφάνεια του δέρματος.

Τρεις είναι οι λύσεις που προτείνονται από την σύγχρονη αισθητική ιατρική.

Μικροδερμοαπόξεση

Με τη χρήση μηχανήματος που αποτελείται από μικροκρυστάλλους διαμαντιών η μέθοδος επιτυγχάνει την απόξεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος, την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τη λείανση και ομογενοποίηση της υφής της επιδερμίδας και τη βελτίωση της όψης των ουλών και των ανοικτών πόρων.

Χημικά peeling

Διαχωρίζονται σε ήπια και βαθύτερα peeling και πρέπει να γίνονται μόνο από εξειδικευμένο γιατρό. Το αποτέλεσμα είναι η απολέπιση, η αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων, η λείανση και εξομάλυνση της υφής των ουλών, καθώς και η σύσφιγξη των ανοικτών πόρων.

Microneedling

Μία συσκευή αποτελείται από ιδιαίτερα λεπτές βελόνες, που μπαίνουν στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας με συγκεκριμένη συχνότητα, ένταση και βάθος και διεγείρουν τα δερματικά κύτταρα για να αρχίσουν την έντονη παραγωγή κολλαγόνου. Οι πόροι του δέρματος σφίγγουν σημαντικά και βελτιώνονται εντυπωσιακά οι ουλές ακμής και οι λεπτές ρυτίδες.

Fractional Laser

Αποτελεί τη νεότερη εξέλιξη για τις ουλές και τους πόρους. Επειδή η ακτίνα του εν λόγω laser “χτυπάει” τμηματικά, αποφεύγονται οι έντονοι ερεθισμοί και συγχρόνως επιτυγχάνεται διάσπαση της βάσης των ουλών, διέγερση της παραγωγής νέου κολλαγόνου και αναδιαμόρφωση των κολλαγόνων ινών. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό με ταχύτατη και άριστη αποκατάσταση ακόμα και στα βαρύτερα περιστατικά.

Χρόνοι

Η απόσταση ανάμεσα στις συνεδρίες είναι για όλες τις μεθόδους 20-30 ημέρες, ενώ ο αριθμός συνεδριών ενδεικτικά διαμορφώνεται ως εξης:

Μικροδερμοαπόξεση: 6-12 συνεδρίες διάρκειας 15-20 λεπτών
Χημικό peeling: 4-6 συνεδρίες διάρκειας ολίγων λεπτών
Microneedling: 6-10 συνεδρίες διάρκειας 15-20 λεπτών
Fractional laser: 2-3 συνεδρίες διάρκειας 20-30 λεπτων

Ενδείξεις – Αντενδείξεις

Γενικά τα ήπια χημικά peeling, το Microneedling και η μικροδερμοαπόξεση επιλέγονται για ήπια περιστατικά με λίγες και αρκετά επιφανειακές δερματικές ουλές και λίγους σε αριθμό και επιφάνεια δερματικούς πόρους. Αντίθετα, για βαρύτερα περιστατικά, ουσιαστικά αποτελέσματα παρέχει η χρήση των Fractional laser, όπως και των ισχυρότερων peelings. Για όλες τις μεθόδους η εφαρμογή αντενδείκνυται σε περιπτώσεις ενεργής φλεγμονής του δέρματος ή παρουσίας έντονης υπερμελάγχρωσης και δερματικών δυσχρωμιών.

Κίνδυνοι – Επιπλοκές

Στα χέρια ενός έμπειρου, εξειδικευμένου δερματολόγου όλες οι παραπάνω μέθοδοι είναι απόλυτα ασφαλείς με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και ελάχιστη ενόχληση. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις και κυρίως όταν πρόκειται για ασθενείς με ιδιαίτερα ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα μπορεί να προκύψει πρήξιμο και ερεθισμός που να μην υποχωρούν, τα οποία αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.