ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πλούσια μαλλιά κατά την εμμηνόπαυση: Πώς θα το πετύχετε

Η εμμηνόπαυση δεν σηματοδοτεί απλά το τέλος της εμμήνου ρύσης. Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν όταν η περίοδος μιας γυναίκας τελειώνει, μπορούν να προκαλέσουν και τριχόπτωση.

Δείτε πώς μπορείτε να να περιορίσετε αυτές τις συνέπειες.

Η ανάπτυξη των μαλλιών  ρυθμίζεται από τη δράση των οιστρογόνων. Αυτές οι θηλυκές ορμόνες προάγουν την ανάπτυξη της τρίχας και προστατεύουν το θυλάκιό της  από την επίδραση των ανδρογόνων (ανδρικές ορμόνες). Με την έναρξη της εμμηνόπαυσης, η παραγωγή οιστρογόνων πέφτει απότομα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά να γίνονται πιο λεπτά και ενδεχομένως, μερικές φορές να αναπτύσσονται πιο αργά και με χαμηλότερη πυκνότητα.

– Καταναλώνετε περισσότερο σίδηρο και βιοτίνη

Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της τριχόπτωσης και η βιοτίνη είναι γνωστή ως η «βιταμίνη της ανάπτυξης των μαλλιών». Πλούσιες πηγές για αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι το ψάρι, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, το κοτόπουλο, το μαρούλι, οι ντομάτες και τα καρότα. 

– Καταναλώνετε περισσότερα Ωμέγα 3

Αυτά τα λιπαρά οξέα, τα οποία περιέχονται στον τόνο, το σολομό, το σκουμπρί, τον λιναρόσπορο και τα καρύδια, συμβάλλουν στην ενυδάτωση των μαλλιών και ενισχύουν την ανάπτυξη της τρίχας. 

– Βοηθήστε τα μαλλιά σας να αναγεννηθούν

Ορισμένα φαρμακευτικά βότανα θρέφουν την τρίχα και/ή διεγείρουν την αιμάτωση του τριχωτού. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αλόη, το τζίνσενγκ, η λεβάντα και το δεντρολίβανο.