ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ποιοι αδυνατίζουν ευκολότερα; Γυναίκες VS άνδρες

Υπάρχει η πεποίθηση ότι όσον αφορά στο αδυνάτισμα οι άντρες είναι σε καλύτερη θέση συγκριτικά με τις γυναίκες.

Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι περιορίζουν σημαντικά τις θερμίδες τους προκειμένου να χάσουν λίγα κιλά, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ βλέπουν τους συντρόφους τους να κόβουν απλώς το πρόχειρο φαγητό τη νύχτα και να αδυνατίζουν.

Σχετική μελέτη Δανών ερευνητών ήρθε να επιβεβαιώσει τη θέση ότι οι άντρες ωφελούνται περισσότερο από τις γυναίκες στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Diabetes, Obesity and Metabolism», οι άντρες συμμετέχοντες έχασαν σημαντικά περισσότερο βάρος από τις γυναίκες, ενώ οι συμμετέχοντες και των δύο φύλων ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα για οκτώ εβδομάδες.

Παράλληλα, οι άντρες πέτυχαν μεγαλύτερες μειώσεις στο σκορ του μεταβολικού συνδρόμου, στον δείκτη για τον διαβήτη, στη λιπώδη μάζα και τον καρδιακό παλμό. Οι γυναίκες από την άλλη είχαν μεγαλύτερες μειώσεις στην HDL χοληστερόλη, στην περίμετρο των ισχίων, την ελεύθερη λίπους σωματική μάζα και την πίεση παλμού.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι το αν οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων εμμένουν μακροπρόθεσμα, καθώς και το αν θα πρέπει να διαχειρίζονται διαφορετικά το αδυνάτισμα οι άντρες και οι γυναίκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.