ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς θα καταλάβουμε αν γερνάμε πρόωρα

Οι περισσότεροι έχουν μεγαλύτερη πραγματική ηλικία από τη χρονολογική, κι αυτό επειδή έχουν γεράσει πρόωρα, δηλαδή παθολογικά.

Ο στόχος των επιστημόνων είναι να μειώσουν έως και 30 χρόνια την πραγματική ηλικία, μένοντας βιολογικά για πάντα 35-45 ετών, με την αντίστοιχη λειτουργικότητα και ποιότητα ζωής.

Γήρανση είναι η επιδείνωση της υγείας με το χρόνο. Συμβαίνει σιωπηλά χωρίς να το πολυκαταλάβουμε. Αν και θεωρείται κάτι φυσιολογικό, η πρόωρη γήρανση δεν είναι παρά μια χρόνια σιωπηλή αρρώστια που υποσκάπτει την υγεία μας και μπορεί έγκαιρα να ανιχνευθεί,  να προληφθεί και να αναστραφεί, όπως τεκμηριώνει η επιστήμη.

Αν και υπάρχουν πολλές και περίπλοκες θεωρίες για τα αίτια και τους μηχανισμούς γήρανσης, τελικά ο άνθρωπος φθείρεται, γερνάει και αρρωσταίνει σωματικά, ψυχικά και διανοητικά, επειδή του λείπουν όλο και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, από τα οποία κορυφαία είναι οι ορμόνες. Μην έχοντας αρκετά από αυτά, ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να ξαναχτίζει αυτά που γκρεμίζονται και έτσι δεν καταφέρνει να επιδιορθώσει ικανοποιητικά τις ζημιές.

Στην πράξη η αντιγήρανση θα έπρεπε να ξεκινάει από τη στιγμή που αρχίζει η φθορά, δηλαδή πριν καν γεννηθούμε. Ωστόσο, οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα αντιγήρανσης και να δούμε αισθητή βελτίωση στην υγεία και την εμφάνισή μας.

Ένα προσωπικό πρόγραμμα αντιγήρανσης βασίζεται σε βελτιώσεις στον τρόπο ζωής, σκέψης και διατροφής. Αυτό που χρειάζεται είναι μια συμπυκνωμένη θεραπεία, ώστε να διορθωθούν γρήγορα οι ανεπάρκειες του οργανισμού μας. Δηλαδή χρειάζεται να λάβουμε στοχευμένα φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά.

Πως μπορούμε να ξέρουμε αν γερνάμε πρόωρα

Υπάρχει μια σειρά επιστημονικών κριτηρίων για τον υπολογισμό της βιολογικής  ηλικίας του οργανισμού κατά συστήματα και με προηγμένες έξυπνες εξετάσεις.

Όμως να ξέρετε ότι ήδη έχετε μπει σε τροχιά επιταχυνόμενης γήρανσης αν βλέπετε συχνά και έντονα τα ακόλουθα συμπτώματα:

*κόπωση

*σταθερά κακή διάθεση

* δυσκαμψία

* ευαισθησία στο κρύο

* κρύα άκρα

* Διαταραγμένο ή λίγο ύπνο

* ελαφρά αστάθεια

* ελάττωση της μυϊκής μάζας και της δύναμης ιδιαίτερα στα πόδια.

* πεσμένη ερωτική διάθεση ή λειτουργικότητα

* εξασθένηση μνήμης/συγκέντρωσης

*Τριχόπτωση, ξηρό δέρμα ή μαλλιά

* αδύναμα νύχια

Επίσης ενδείξεις αποτελούν και τα εξής:

* ακατάσχετη επιθυμία για γλυκά, ψωμί, ζύμες, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά και φρούτα

* συσσώρευση λίπους περικοιλιακά

* κηλίδες, αποχρωματισμοί, σπίλοι

* χρόνιος αμβλύς πόνος στις αρθρώσεις,

*πονοκέφαλοι /ημικρανίες

* έντονα προεμμηνορυσιακά, δυσμηνόρροια

* μικρή αντοχή στην άσκηση

* έντερο ή στομάχι που σταθερά αρνείται να συνεργαστεί

* Δυσκολία στην ούρηση ή ακράτεια ούρων.