ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Σε τι υπερέχει η Κοιλιοπλαστική Υψηλής Πλευρικής Τάσης έναντι της κλασικής κοιλιοπλαστικής

Η κοιλιοπλαστική έρχεται να αντιμετωπίσει τη χαλαρή κοιλιά με εμφανή προπέτεια, εξαιτίας των κυήσεων και των μεγάλων αυξομειώσεων βάρους.

Η τεχνική υπόσχεται ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από την κλασική κοιλιοπλαστική. Το αποτέλεσμα που δίνει είναι το «τεντωμένο» δέρμα στην κοιλιά και συχνά τη διαγραφή των κοιλιακών μυών (το λεγόμενο 6 pack). Σημαντικό πλεονέκτημα της τεχνικής είναι η εμφανής μείωση συνολικά της περιφέρειας, χωρίς να απαιτείται ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση στα «ψωμάκια». 

Η διαδικασία 

Η συγκεκριμένη επέμβαση πραγματοποιείται με συνδυασμό επισκληριδίου και τοπικής αναισθησίας, χωρίς να απαιτείται γενική αναισθησία. Ο χειρουργός κάνει μία τομή χαμηλά στο εφήβαιο, συνήθως χαμηλότερα από την τομή προηγούμενης καισαρικής και περίπου 5 εκ. πάνω από το αιδοίο. Το μήκος της μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος, αλλά πάντα πραγματοποιείται σε θέση όπου μπορεί να καλύπτεται από το εσώρουχο ή το μαγιό.

Στη συνέχεια αφαιρείται το επιπλέον δέρμα και το λίπος μέχρι την περιοχή του ομφαλού, ενώ παράλληλα εξαλείφεται η χαλάρωση των κοιλιακών μυών, που συρράπτονται με ειδική μέθοδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το «τέντωμα» του δέρματος στην κοιλιακή χώρα και συχνά τη διαγραφή των κοιλιακών μυών (το λεγόμενο 6 pack), όταν βέβαια δεν υπάρχει πολύ παχύ στρώμα λίπους, καθώς και τη σημαντική, εμφανή μείωση συνολικά της περιφέρειας, χωρίς να απαιτείται ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση στα «ψωμάκια». Η τομή κλείνει με πολλά εσωτερικά ράμματα, χωρίς καθόλου εξωτερικά, καθώς χρησιμοποιείται ειδική κόλλα δέρματος.

Αποθεραπεία 

Ο χειρουργικός χρόνος δεν ξεπερνά τις 2-3 ώρες, ενώ απαιτείται μία διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

Μετά την επέμβαση και για μία εβδομάδα χορηγείται αντιβίωση, ενώ είναι απαραίτητο να φοράτε για 3-4 εβδομάδες έναν ειδικό λεπτό, ελαστικό κορσέ, που βοηθά στην απορρόφηση του οιδήματος. Στο καθημερινό σας πρόγραμμα θα επανέλθετε με εγκράτεια την 5η-7η μετεγχειρητική ημέρα. Συνιστάται η αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης για 3-4 εβδομάδες και κατόπιν επιστρέφετε άφοβα σε όλες τις προηγούμενες δραστηριότητές σας χωρίς περιορισμό. Το αποτέλεσμα του χειρουργείου βελτιώνεται σταδιακά σε χρονικό διάστημα 2-3 μηνών, καθώς το οίδημα υποχωρεί.

Μετά από κοιλιοπλαστική, ανεξάρτητα από την τεχνική που έχει εφαρμοστεί, και εφόσον έχει γίνει συρραφή των κοιλιακών μυών (προϋπόθεση απαραίτητη για ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα), συνιστάται η αποφυγή εγκυμοσύνης για 1,5-3 χρόνια, ανάλογα με τον τύπο ράμματος που χρησιμοποιήθηκε (απορροφήσιμο ή μη) για τη συμπλησίαση των κοιλιακών μυών, ώστε να μην επηρεαστεί το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Κίνδυνοι-Επιπλοκές

Οι επιπλοκές της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ίδιες με αυτές της κλασικής κοιλιοπλαστικής και περιλαμβάνουν την πιθανότητα συλλογής ορού ή αίματος κάτω από το δέρμα της κοιλιακής χώρας (για την αποφυγή αυτού του προβλήματος τοποθετούνται παροχετεύσεις για μερικές ημέρες), τη μη ομαλή επούλωση της εγχειρητικής τομής (επιπλοκή που εμφανίζεται συχνότερα σε ενεργούς καπνιστές) και, τέλος, την πιθανότητα εμβολής. 

Η πιθανότητα εμβολής, που είναι και η πιο σοβαρή, είναι πολύ μικρή με τη συγκεκριμένη τεχνική, καθώς η επέμβαση δεν απαιτεί γενική νάρκωση, και γίνεται ακόμα μικρότερη με τη λήψη των κατάλληλων προεγχειρητικών και μετεγχειρητικών προφυλάξεων. Ο συνδυασμός οποιασδήποτε τεχνικής κοιλιοπλαστικής με λιποαναρρόφηση αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα της συγκεκριμένης επιπλοκής.