ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Προσοχή στα φυτικά καλλυντικά

Το φυτικό δεν είναι απαραίτητα καλό, διατείνονται οι ειδικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει νομικός ή ενιαίος ορισμός για τον όρο «φυτικό», γεγονός που σημαίνει ότι κάθε εταιρεία μπορεί εύκολα να χαρακτηρίζει έτσι τα προϊόντα της. Πρέπει λοιπόν να είστε επιφυλακτικοί με τα συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς δεν είναι απαραίτητα καλά για την επιδερμίδα σας.

Το φυτικό μπορεί να βλάψει το δέρμα σας

Το «φυτικό» δεν σημαίνει απαραίτητα ασφαλές ή ανώτερης ποιότητα προϊόν. Μερικές φορές τα φυτικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Τα φυτικά προϊόντα είναι συχνά πιο πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα. Συνεπώς, δεν είναι πάντα ασφαλέστερα.

Στην πραγματικότητα, πολλά φυτικής προέλευσης συστατικά, όπως για παράδειγμα ο ευκάλυπτος και το δεντρολίβανο, προκαλούν δερματικές αλλεργίες. Ακόμα και αν δεν έχετε αλλεργίες, ορισμένα συστατικά, όπως το έλαιο τεϊόδεντρου και συστατικά που προέρχονται από εσπεριδοειδή, αποτελούν κοινές αιτίες ερεθισμού του δέρματος.

Ελέγξτε προσεκτικά τα συστατικά των προϊόντων

Αντί για φυτικά καλλυντικά, αναζητήστε προϊόντα χωρίς αρώματα, χρώματα, parabens και συντηρητικά, ειδικά εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Είναι γνωστό ότι τα parabens και οι φθαλικές ενώσεις είναι ενδοκρινικοί διαταράκτες, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα άτομα με παθήσεις του ενδοκρινικού, ενώ μπορούν ακόμη και να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με το U.S. News & World Report.

Παράλληλα, αναζητήστε φαρμακευτικά καλλυντικά από αξιόπιστες εταιρείες για να αποφύγετε τυχόν βλαβερά συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε έναν δερματολόγο, ο οποίος μπορεί να σας προτείνει τα καλλυντικά που είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα σας.