ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Σπυράκια στους γλουτούς: 4 λόγοι που εμφανίζονται και 4 τρόποι αντιμετώπισης

Τα σπυράκια στους γλουτούς δεν οφείλονται στην ακμή, όπως ίσως νόμιζες αλλά προκαλούνται από θυλακίτιδα, δηλαδή μια μορφή μόλυνσης ή φλεγμονής των αδένων από όπου προέρχονται οι τρίχες, δημιουργώντας έτσι κοκκινίλες και έκκριση πύον.

Με λίγα λόγια, κλείνουν οι αδένες, και μη μπορώντας να βγει στην επιφάνεια η τρίχα, βγαίνουν σπυράκια στους γλουτούς. Είναι, λοιπόν, ο συνδυασμός αυτής της κατάστασης με βακτηριακή μόλυνση.

Λογοι εμφάνισης:

  1. Τα ιδρωμένα ρούχα μετά το γυμναστήριο. Αν συνεχίζεις να τα φοράς, επιτρέπεις στον ιδρώτα να εισέλθει στους πόρους του δέρματος. Επιβάλλεται να αλλάξεις τα ρούχα σου και αν γίνεται και τα εσώρουχα σου, αμέσως μετά το τέλος της γυμναστικής!
  2. Καθιστική ζωή. Όλοι όσοι δουλεύουν πίσω από ένα γραφείο επί πολλές ώρες δεν μπορούν να το αποφύγουν, αλλά δυστυχώς αποτελεί ακόμα μια αιτία.
  3. Μη συχνή αλλαγή εσωρούχων. Τα εσώρουχα αποδεδειγμένα κρατάνε τον ιδρώτα, το λάδι του δέρματος και κάθε είδους βρωμιάς φράζοντας τους πόρους και οδηγώντας στη δημιουργία ακμής. Το ίδιο ισχύει και με τα παντελόνια, στην περίπτωση που τα εσώρουχα είναι πιο μικροσκοπικά, αφήνοντας εκτεθειμένο το δέρμα που ακουμπάει στην επιφάνεια του ρούχου.
  4. Στενά παντελόνια. Όπως είπαμε, αποτελούν ακόμα μια αιτία, ειδικά όταν είναι ασφυκτικά στενά. Με αυτό τον τρόπο εγκλωβίζουν τον ιδρώτα και το λάδι του δέρματος, μην αφήνοντας τους πόρους να αναπνεύσουν και πιέζοντας τους θύλακες της τρίχας, δημιουργώντας σπυράκια!

Τρόποι αντιμετώπισης:

  1. Κάνε μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική. Καθαρίζοντας την επιφάνεια του δέρματος, απομακρύνεται ο ιδρώτας και τα άλλα παραγόμενα της επιδερμίδας, και όπως είπαμε, άλλαξε και τα ρούχα ώστε να αποφύγεις κάθε πιθανότητα.
  2. Χρησιμοποίησε προϊόντα που περιλαμβάνουν υπεροξείδιο του βενζολίου. Ενώ είσαι στο μπάνιο εφάρμοσέ το στην περιοχή των γλουτών σου. Είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία τόσο της πραγματικής ακμής όσο και της θυλακίτιδας, διότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, για παράδειγμα καταπολεμά τα βακτηριδία. Δες το σαν μια μορφή θεραπείας και εφάρμοσέ το με σωστό τρόπο.
  3. Άνοιξε τους πόρους χρησιμοποιώντας σαλικικό οξύ. Με το σαλικικό οξύ απομακρύνονται τα έλαια του δέρματος και τα νεκρά κύτταρα, παρεμποδίζοντας τα από το να εγκλωβιστούν στους πόρους και στους θύλακες.
  4. Απολέπιση με γλυκολικό οξύ. Όπως και τα προϊόντα με το σαλικικό οξύ, έτσι και αυτά με το γαλακτικό και το γλυκολικό οξύ καταπολεμούν την ακμή των γλουτών, διατηρώντας καθαρούς τους πόρους σου. Έχει επίσης το πλεονέκτημα της απομάκρυνσης των σημαδιών τα οποία μπορεί να δημιουργηθούν από τα σπυριά ή την θυλακίτιδα, λειαίνοντας την επιδερμίδα.