ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τα συστατικά για νεανικό λαιμό

Ο λαιµός εµφανίζει σηµάδια γήρανσης νωρίτερα από το πρόσωπο, το οποίο υποστηρίζεται από ένα στρώµα υποδόριου λίπους, εµπλουτισµένου µε αιµοφόρα αγγεία και σµηγµατογόνους αδένες.

Επίσης, φαίνεται να αναρρώνει µε βραδύτερους ρυθµούς από τις φθορές, ενώ εµφανίζει ευκολότερα ουλές.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι περισσότερες παραµελούν το λαιµό τους στη διάρκεια της καθημερινής περιποίησης. Ενώ αγοράζετε πανάκριβες αντιγηραντικές κρέµες για το πρόσωπό, από συνήθεια τις απλώνετε µόνο μέχρι το πηγούνι.

Ξηρή επιδερμίδα με ρυτίδες

Αν και το δέρµα φυσιολογικά λεπταίνει καθώς γερνάει, οι ρυτίδες οφείλονται κατά 95% στον ήλιο. Με τη φωτογήρανση, το χόριο -εκεί όπου βρίσκονται το κολλαγόνο και η ελαστίνη- γίνεται πραγματικά σκληρό και η σφριγηλότητά του µειώνεται. Έτσι, η επιδερμίδα χάνει τη βάση στήριξής της. Επίσης, αρχίζει να µην ενυδατώνεται αποτελεσματικά, γεγονός που κάνει τις ρυτίδες πιο έντονες.

Αντιμετώπιση

Ευτυχώς, οι ρυτίδες ανταποκρίνονται καλύτερα από πολλά άλλα προβλήματα του λαιµού στις τοπικές θεραπείες, γιατί δεν αφορούν τους µυς και το λιπώδη ιστό. Πέρα από την εφαρμογή αντηλιακών, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η χρήση αντιοξειδωτικών, τα οποία προστατεύουν το κολλαγόνο εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Μια καλή λύση είναι το αντιοξειδωτικό ιδεβενόνη, που προστατεύει αποτελεσµατικά από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος. Το πράσινο τσάι επίσης προτείνεται από τους ειδικούς για τις εξαιρετικά µαλακτικές και ανανεωτικές ιδιότητές του.

Ωστόσο, το λεπτό, ξηρό δέρµα χρειάζεται πάνω απ’ όλα ενυδάτωση. Λιπίδια όπως η γλυκερίνη δημιουργούν ένα φραγμό, αυξάνοντας το µέσο πάχος και την ελαστικότητα του δέρματος, και σχηματίζοντας ένα προστατευτικό στρώμα, που διατηρεί την υγρασία του.

Δοκιμάστε, ακόμα, φυσικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο ή το αβοκάντο, τα οποία «διεισδύουν» καλύτερα από τα συνθετικά -όπως είναι η βαζελίνη ή το υαλουρονικό οξύ, ιδανικό για να προσθέσει υγρασία χωρίς λιπαρότητα. Εάν η ευαίσθητη επιδερμίδα του λαιµού σας είναι εξαιρετικά ξηρή, χρησιμοποιήστε άφοβα µια λιπαρή λοσιόν ή κρέμα σώματος.

Οριζόντιες ρυτίδες

Δυστυχώς, καθώς το δέρµα γερνάει και χαλαρώνει, αυτά τα «δαχτυλίδια» βαθαίνουν από τις επαναλαµβανόµενες κινήσεις, που προκαλούν πτυχώσεις στο δέρµα. Επειδή το δέρµα είναι λεπτό, το τρίγωνο των σπονδύλων, των µυών και του υποδόριου λίπους στο λαιµό επηρεάζει τον τρόπο µε τον οποίο σχηµατίζονται αυτές οι γραµµές και δυσκολεύει τη µείωσή τους. Ένας ακόµα παράγοντας που ευθύνεται για τη δηµιουργία τους είναι η κληρονοµικότητα, αλλά και η συσσωρευτική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, η οποία εκφυλίζει τις ίνες του κολλαγόνου που είναι υπεύθυνες για να κρατούν το δέρµα νεανικό και σφριγηλό.

Αντιμετώπιση

Δουλεύοντας από µέσα προς τα έξω, το πρώτο βήµα είναι η µείωση του αριθµού και του πάχους των ρυτίδων, ενισχύοντας το κολλαγόνο και την υγρασία, που διατηρούν το δέρµα λείο και σφριγηλό. Θέλουµε να επαναδοµήσουµε την επιδερµίδα και τα βαθύτερα στρώµατα του δέρµατος µέσα από ένα συνδυασµό δραστικών συστατικών που δουλεύουν ταυτόχρονα.

Συµπληρωµατικά µε τα δοκιµασµένα ρετινοειδή, χρησιµοποιούνται συστατικά όπως τα πενταπεπτίδια Matrixyl και Palmitoyl, πρόδροµες ουσίες του κολλαγόνου, που βοηθούν στην παραγωγή του στο δέρµα. Η συγκέντρωσή τους στο προϊόν πρέπει να είναι 3% -4%, για να είναι πράγµατι αποτελεσµατικές στη µείωση του πάχους της έντασης και της πυκνότητας των ρυτίδων.

Στο σπίτι

Όπως και µε τις ρυτίδες του προσώπου, η εφαρµογή ενός φον ντε τεν βοηθά σηµαντικά την εικόνα σας. Χρησιµοποιήστε το µετά την ενυδατική κρέµα.

Για επανόρθωση χρησιμοποιήστε µια κρέµα ηµέρας που περιέχει σιλικόνη, όπως διµεθικόνη, κυκλοµεθικόνη ή οτιδήποτε καταλήγει σε «-κόνη». Αυτά τα συστατικά γεµίζουν τα διαστήµατα ανάµεσα στα κύτταρα και κάνουν το δέρµα να φαίνεται πιο λείο και µεταξένιο. Επίσης, σηµαντική βοήθεια προσφέρουν οι κρέµες, στη σύνθεση των οποίων περιέχεται ρετινόλη και πεπτίδια, επειδή αναδοµούν το κολλαγόνο και κάνουν την επιδερµίδα απαλή και λεία.

Υαλουρονικό για δραστική λύση

Κυκλοφόρησε ένα νέο υλικό cross-linked υαλουρονικού οξέος, το οποίο είναι ειδικό για τη διόρθωση των λεπτών ρυτίδων στην περιοχή του λαιµού αλλά και του µπούστου. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρµατος, µειώνει τις ρυτίδες, βελτιώνει τη σφριγηλότητα και την υφή της επιδερµίδας και ενυδατώνει. Πρόκειται για ενέσιµη θεραπεία, ιδιαίτερα αποτελεσματική στις ώριμες, φωτογηρασµένες και αφυδατωµένες επιδερµίδες, που προσφέρει αποτέλεσµα µακράς διαρκείας.