ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Το αόρατο φιλμ που δεν αφήνει την κρέμα προσώπου να διεισδύσει στο δέρμα

Παρά την προσπάθεια που κάνετε για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να του δώσετε θρεπτικά για την υγεία και τη νεότητά του, συστατικά, το αποτέλεσμα είναι αποθαρρυντικό.

Μερικές φορές, ένα αόρατο φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας εμποδίζει τα ενεργά συστατικά και μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα, δηλαδή τη δράση μιας κρέμας προσώπου.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για τρεις λόγους:

Το μακιγιάζ

Ακόμα κι όταν έχετε κάνει προσεκτικό καθαρισμό οι χρωστικές που περιέχουν κάποια προϊόντα όπως φον ντε τεν και πούδρες, δεν απομακρύνονται εντελώς με το ντεμακιγιάζ. Έτσι παραμένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας και φράζουν τους πόρους βάζοντας εμπόδιο στα ενεργά συστατικά να φτάσουν στη στιβάδα της επιδερμίδας.

Τα προϊόντα που δεν ξέπλενονται

Κάποιες κρέμες, γαλακτώματα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ που δεν ξεπλένονται περιέχουν λιπαρές αλκοόλες οι οποίες προσφέρουν ενυδάτωση και απαλότητα. Όμως, επειδή παραμένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, το φιλμ που σχηματίζουν μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα των ενεργών συστατικών της κρέμας εμποδίζοντάς τα να διεισδύσουν. Συνήθως τα συστατικά των αντιγηραντικών προϊόντων, κατά των δυσχρωμιών ή κατά της ακμής είναι αυτά που δυσκολεύονται περισσότερο.

Το σαλικυλικό οξύ

Αυτό το συστατικό έχει κερατολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε λιπαρές επιδερμίδες. Δυστυχώς όμως σχηματίζει και αυτό ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας που μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα των ενεργών συστατικών της κρέμας.