ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

6 συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα μετά τη λιποαναρρόφηση

Το παν μετά από μία χειρουργική επέμβαση είναι η σωστή αποθεραπεία και η φροντίδα του σώματος για γρήγορη ανάκαμψη και καλά αποτελέσματα.

Αυτές είναι μερικές απλές συμβουλές που σίγουρα πρέπει να ακολουθήσετε αν προχωρήσετε σε μία λιποαναρρόφηση:

 1. Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες
  Όπως ακριβώς και με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, η λιποαναρρόφηση έχει μερικούς κινδύνους και πιθανές επιπλοκές. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες μετά την επέμβαση.
 2. Πρέπει να φοράτε ειδικό κορσέ μετά από λιποαναρρόφηση
  Μετά την απομάκρυνση του λίπους θα χρειαστεί να φορέσετε έναν κορσέ μετά την επέμβαση. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε στο επιθυμητό σχήμα το σώμα σας και θα βοηθήσει συνολικά με την αποκατάσταση.
 3. Μην παραλείψετε τη σωστή αγωγή
  Πρέπει να πάρετε τα αντιβιοτικά σας, για όσες μέρες σας συστήσει ο γιατρός σας.
 4. Κινηθείτε
  Επειδή έχετε κάνει μια χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξαπλώνετε και να κάθεστε όλη την ώρα. Φυσικά, είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε αλλά πρέπει επίσης να μείνετε ενεργός.
 5. Φροντίστε τις τομές σας
  Φυσικά, θα έχετε ράμματα μετά τη χειρουργική επέμβαση και θα πρέπει να τα παρακολουθείτε. Με τη βοήθεια του γιατρού σας, θα πρέπει να αλλάζετε τους επίδεσμους σε τακτά χρονικά διαστήματα και επίσης να καθαρίζετε τις τομές.
 6. Παρακολουθήστε τα συμπτώματα
  Ο χειρουργός σας θα σας αναφέρει κάποια συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά την επέμβαση. Πράγματα όπως μώλωπες, οίδημα και αιμορραγία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα που μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση, φροντίστε να τα αναφέρετε αμέσως στον χειρουργό σας και να του πείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Συνολικά, η υπομονή είναι σημαντική μετά τη χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης. Χρειάζεται χρόνος για να ανακάμψετε μετά από τη χειρουργική επέμβαση, συνήθως περίπου 2 έως 4 εβδομάδες, διάστημα το οποίο περιλαμβάνει συμπτώματα όπως αιμορραγία και οίδημα. Αλλά για να ανακάμψετε εντελώς συνήθως χρειάζεστε περίπου 6 έως 12 μήνες.