ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Άνθρακας: ο νέος «θησαυρός» της ομορφιάς

Το μαύρο κάρβουνο ή καλύτερα η μαύρη σκόνη ενεργού άνθρακα, αποτελεί το νέο must συστατικό στα προϊόντα ομορφιάς, που αποτοξινώνει την επιδερμίδα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Φυτικός ή ενεργός άνθρακας, carbon, charcoal: Με όποια ονομασία κι αν τον βρείτε στη συσκευασία ενός προϊόντος, ένα είναι σίγουρο: η μαύρη σκόνη του είναι η τελευταία ανακάλυψη της κοσμετολογίας. Πρόκειται για φυτικό άνθρακα που προέρχεται, κυρίως, από κάρβουνο, από μπαμπού, ξύλο, πριονίδι, και είναι όλα κατάλληλα επεξεργασμένα και εμπλουτισμένα με οξυγόνο. Έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τη λιπαρότητα και να δρα κατά του προπιονοβακτηρίου της ακμής όταν απλώνεται σε μορφή κρέμας ή μάσκας στο πρόσωπο, δηλαδή ρουφάει σαν μαγνήτης τη λιπαρότητα.

Όταν το σμήγμα από πόρους έρχεται σε επαφή με τον άνθρακα που περιέχεται στο εκάστοτε καλλυντικό, προσκολλάται σε αυτόν και στη συνέχεια απομακρύνεται με νερό. Επιπλέον, απορροφά τις τοξίνες όταν καταναλώνεται από το στόμα και προσφέρει ανακούφιση από τις γαστρεντερικές διαταραχές (σε μορφή κάψουλας που κυκλοφορεί στα φαρμακεία και χορηγείται με οδηγία γιατρού), αλλά και χρησιμοποιείται στο φιλτράρισμα του νερού ώστε να επιτευχθεί ο καθαρισμός του.

Ιδανικός για επιδερμίδες με ακμή

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε τοξίνες. Ενδείκνυται για χρήση στα λιπαρά δέρματα και γενικά σε εκείνα με τάση ακμής, ενώ, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου της Αισθητικής βοηθά και στη σμίκρυνση των διεσταλμένων πόρων.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω. Τα στοιχεία είναι κατά κανόνα εμπειρικά και προέρχονται συνήθως από μαρτυρίες καταναλωτών και αισθητικών, χωρίς να στηρίζονται σε επιστημονικές έρευνες.