ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αυτές είναι οι κύριες αιτίες της γήρανσης – Τα πρώτα σημάδια που θα δείτε στο πρόσωπό σας

Γενετικοί αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος. Μάθετε να τα αναγνωρίζετε για να μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Απώλεια κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι στην πραγματικότητα μια πρωτεΐνη που το σώμα σας παράγει φυσικά, αλλά η παραγωγή επιβραδύνεται καθώς γερνάτε. Αυτό είναι πρόβλημα καθώς το κολλαγόνο είναι αυτό που βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος, η οποία συνδέεται με πιο λεία, σφιχτή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Τα χαμηλά επίπεδα κολλαγόνου μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και χαλάρωσης του δέρματος, μαζί με ξηρότητα.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Χημικές ουσίες που εντοπίζονται στον αέρα. Ήλιος. Ακραίες καιρικές συνθήκες. Αυτοί είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ή να συμβάλουν στα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Ειδικά εάν αυτοί οι παράγοντες δεν αντισταθμίζονται από καλή διατροφή ή την περιποίηση του δέρματος, το περιβάλλον μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εμφάνιση του δέρματός σας.

Στρες

Το άγχος είναι κακός σύμβουλος όταν πρόκειται για τη γήρανση. Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση (οι οποίες, αναμφίβολα, αυξάνονται με την ηλικία), δεν είναι περίεργο το δέρμα μας να αντιδρά ανάλογα.

Γενετική

Δυστυχώς, ένα πράγμα που επηρεάζει τη γήρανση του δέρματός σας είναι η γενετική, πράγμα που σημαίνει ότι το ίδιο το DNA σας θα μπορούσε να ευθύνεται για τα σημάδια γήρανσης που έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Ποια είναι τα πιο συχνά σημάδια της γήρανσης;

  1. Γραμμές έκφρασης (ανάμεσα στα φρύδια και το μέτωπο)
  2. Βαθιές ρυτίδες
  3. Κρεμασμένο πρόσωπο
  4. Μεγάλοι πόροι
  5. Πρησμένα μάτια
  6. Ξηρότητα
  7. Κηλίδες
  8. Ερυθρότητα