ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που ενέχει μια αυξητική στήθους

Το παν είναι η επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού, ο οποίος θα σας ενημερώσει για τις πιθανές επιπλόκες ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του οργανισμού σας.

Αναφορές επιπλοκών μεταξύ γυναικών με εμφυτεύματα έχουν δημοσιευθεί σε ιατρικά περιοδικά και απασχολούν την ιατρική κοινότητα. Υπάρχουν κάποιοι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι που κάθε γυναίκα που σκέφτεται να βάλει εμφυτεύματα στήθους πρέπει να γνωρίζει.

Οι «τοπικές επιπλοκές» αναφέρονται σε προβλήματα που εμφανίζονται στην περιοχή του μαστού τα οποία προφανώς σχετίζονται με τα εμφυτεύματα στήθους ή τη χειρουργική επέμβαση. Οι συχνές επιπλοκές περιλαμβάνουν λοίμωξη και άλλους χειρουργικούς κινδύνους, χρόνιο πόνο στο στήθος, μούδιασμα του μαστού ή των θηλών, θραύση και διαρροή, ανάγκη για πρόσθετη χειρουργική επέμβαση και αισθητικά προβλήματα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μέσα στα τρία πρώτα χρόνια περίπου οι τρεις από τιςς τέσσερις ασθενείς με καρκίνο του μαστού και σχεδόν οι μισές ασθενείς που έκαναν αυξητική για πρώτη φορά εμφάνισαν τουλάχιστον μία τοπική επιπλοκή – όπως πόνο, λοίμωξη, σκλήρυνση ή ανάγκη για επιπλέον χειρουργική επέμβαση.

Ενδεικτικά:

  1. Το 46% των γυναικών με εμφυτεύματα γέλης σιλικόνης και το 21% με εμφυτεύματα αλατόνερου χρειάστηκε να κάνουν μια δεύτερη επέμβαση εντός τριών ετών.
  2. Το 25% των ασθενών με σιλικόνη και το 8% των ασθενών με αλατούχα εμφυτεύματα αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα.

Η Ένωση Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής έχει προειδοποιήσει επίσης ότι τα εμφυτεύματα στήθους θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα σπάνιο τύπο καρκίνου του ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζεται αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα (BIA-ALCL). Η FDA δήλωσε τον Μάρτιο του 2017 ότι είχε λάβει 359 αναφορές για το συγκεκριμένο τύπο καρκίνου μεταξύ γυναικών με εμφυτεύματα στήθους.

Εκτός από τους κινδύνους από την αναισθησία, οι χειρουργικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν λοίμωξη και αιμάτωμα (συλλογή αίματος γύρω από ένα εμφύτευμα), τα οποία μπορεί να κυμαίνονται από ήπια μέχρι σοβαρή κατάσταση.

Οι πιο συχνές τοπικές επιπλοκές περιλαμβάνουν απώλεια ευαισθησίας των θηλών ή υπερβολική ευαισθησία των θηλών.

Οι ερευνητές έχουν δείξει ότι βακτήρια ή μούχλα μπορούν να αναπτυχθούν σε εμφυτεύματα φυσιολογικού ορού, ειδικά αν το εμφύτευμα σπάσει.

Κάποιες γυναίκες με εμφυτεύματα έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την απώλεια μνήμης, τις δυσκολίες συγκέντρωσης και άλλα γνωστικά προβλήματα. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσαν να σχετίζονται με τις μικρές ποσότητες πλατίνας που χρησιμοποιούνται για την εμφύτευση μοσχευμάτων στήθους σιλικόνης, καθώς πιθανά τοξικά επίπεδα πλατίνας έχουν βρεθεί στο αίμα και τα ούρα των γυναικών με εμφυτεύματα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ακόμα δεν υπάρχει δημοσιευμένη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των καταγγελιών και των εμφυτευμάτων στήθους.

Σε κάθε περίπτωση, το πιο σημαντικό είναι να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία πλαστικό χειρουργό, με σημαντική εμπειρία στις αυξητικές στήθους. Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει υπεύθυνα για όλους τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει μια προσθετική στήθους, ενώ θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην αντιμετωπίσετε κάποια επιπλοκή.