ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Brazilian Butt Lift: Για ποιους είναι κατάλληλο

Η ανόρθωση των γλουτών ή Brazilian Butt Lift μπορεί να σας δώσει την ιδανική πίσω όψη. Καλό είναι όμως να εξετάσετε πρώτα σε ποιες απευθύνεται η συγκεκριμένη τεχνική.

Τι είναι το Brazilian Butt Lift (BBL);

Στο Brazilian Butt Lift (BBL) χρησιμοποιείται το δικό σας λίπος για να ενισχυθεί το μέγεθος και το σχήμα των γλουτών σας. Ένας πλαστικός χειρουργός κάνει πρώτα λιποαναρρόφηση για να απομακρύνει το λίπος από άλλες περιοχές του σώματός σας (συχνά το στομάχι, τους γοφούς ή τους μηρούς σας) και στη συνέχεια εγχέει το λίπος στα οπίσθια και τα εξωτερικά ισχία.

Είναι μια περίπλοκη διαδικασία με πολλά βήματα, οπότε η εύρεση ενός έμπειρου πιστοποιημένου χειρουργού είναι σημαντική για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούνται οι ασφαλέστερες τεχνικές.

Το παν είναι η επίτευξη του επιθυμού σχήματος.
Εάν αναλύσουμε σωματομετρικά τους γυναικείους γλουτούς, καταλήγουμε σε 4 διαφορετικά σχήματα: Τετράγωνο – Στρογγυλό – Σχήμα Α – Σχήμα V.

Οι κοινά αποδεκτές βέλτιστες μορφές είναι η στρόγγυλη και το σχήμα Α. Με την πάροδο της ηλικίας μπορεί ένα στρόγγυλο σχήμα να καταλήξει σε τετράγωνο ή ανεστραμμένο τρίγωνο. Η λιπομεταφορά στους γλουτούς σκοπό έχει να μετασχηματίσει τους γλουτούς σε σχήμα Α ή στρόγγυλο, όπου είναι δυνατό.

Σε ποιους απευθύνεται το BBL

Είναι κατάλληλο για εσάς αν:

  1. Θέλετε να αλλάξετε δραματικά το σχήμα των οπίσθιών σας.
  2. Βρίσκεστε σε καλή σωματική υγεία.
  3. Η καρδιά και οι πνεύμονες είναι αρκετά υγιείς για χειρουργική επέμβαση και γενική αναισθησία.
  4. Βρίσκεστε σε ένα σταθερό βάρος κοντά στο ιδανικό σας, αλλά έχετε αρκετό λίπος για λιποαναρρόφηση. Πρέπει να έχετε έστω λίγο λίπος στο στομάχι σας, στα λεγόμενα love handles, την πλάτη ή τους μηρούς για τη μεταφορά λίπους στους γλουτούς σας.
  5. Μπορείτε να αποφύγετε να κάθεστε για κάποιο χρονικό διάστημα. Για έως και δύο εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο που περνάτε καθισμένος απευθείας κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης.

Για την επέμβαση αυτή είναι κατάλληλα άτομα με BMI μεταξύ 20 και 30, δηλαδή όχι υπέρβαρα, ούτε υπερβολικά αδύνατα. Ωστόσο, ακόμα και σε μια αδύνατη γυναίκα μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος με μεγάλη επιτυχία, δεδομένου ότι με μικρότερες μεταβολές του λίπους υπάρχει πολύ πιο ορατό αποτέλεσμα. Μπορεί τέλος να εφαρμοστεί ακόμα και σε άνδρες, που θέλουν να αναδείξουν περισσότερο τους γλουτούς τους.
Αν δεν έχετε αρκετό λίπος αλλά πληρείτε τις υπόλοιπες προδιαγραφές, ίσως χρειαστεί να πάρετε 4-9 κιλά πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι σχετικός, αλλά θα πρέπει να υπολογίσετε 10-14 ημέρες εκτός εργασίας και να αποφύγετε να κάθεστε κατευθείαν με τους γλουτούς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Μετά την αρχική επούλωση, ίσως να πρέπει να κάθεστε σε κάποιο ειδικό μαξιλάρι, το οποίο ασκεί την πίεση στους μηρούς και όχι στα ίδια τα οπίσθιά σας.