ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ανόρθωση λαιμού: Προετοιμασία και αποθεραπεία

Η ανόρθωση λαιμού είναι μια αποτελεσματική επέμβαση για να αντιμετωπίσετε τα σημάδια του χρόνου που προδίδουν την ηλικία σας, αλλά και να επιτεθείτε σε ένα τοπικό πρόβλημα.

Κάποιες φορές, η εναπόθεση λίπους συνδυάζεται με τη χαλάρωση του δέρματος και των υποδόριων ιστών του λαιμού. Η αλλοίωση αυτή μπορεί να εμφανισθεί ακόμα και σε νέα άτομα, πολύ πριν την εμφάνιση των υπόλοιπων σημαδιών του γήρατος στο υπόλοιπο πρόσωπο, ιδιαιτέρα μετά από απότομη μείωση του σωματικού βάρους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι ασθενείς παραπονιούνται για το αισθητικά μη αποδεκτό σχήμα του λαιμού τους, καθώς και την έλλειψη ομαλών γραμμών στην περιφέρεια της κάτω γνάθου που δε συνάδει με την ηλικία τους.

Άλλες φορές πάλι, ενώ ο λαιμός του ασθενούς διατηρεί αρμονικές αναλογίες και γραμμές, οι παρειές και το πρόσωπο εμφανίζουν δυσανάλογη χαλάρωση.

Η λύση είναι η ανόρθωση λαιμού ή neck lift. Αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προετοιμασία, αλλά και την αποθεραπεία μιας τέτοιας επέμβασης:

Πριν την ανόρθωση λαιμού

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένας καπνιστής με ασφάλεια στην επέμβαση της πλαστικής ρυτίδων λαιμού, είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα καθυστερημένης επούλωσης των τομών είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Συνίσταται η διακοπή οποιουδήποτε φαρμάκου που μπορεί να επηρεάσει την πήξη του αίματος, όπως ασπιρίνη, μη στεροειδή, αντιφλεγμονώδη φάρμακα καθώς και οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής λαμβάνονται προληπτικά.

Επίσης οι γυναίκες θα πρέπει πριν από την επέμβαση να έχουν βάψει τα μαλλιά τους διότι μετά την επέμβαση η βαφή επιτρέπεται ένα μήνα μετά λόγω του μικρού τραύματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Μετά την ανόρθωση λαιμού

Η ανάρρωση μετά από μια επέμβαση Neck Lift είναι αρκετά γρήγορη. Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές, το χειρουργείο γίνεται υπό τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα, επτά με δέκα ημέρες μετά το χειρουργείο.

Το πρήξιμο και οι λίγοι μώλωπες υποχωρούν σε διάστημα 3-5 ημερών. Τα ράμματα δεν αφαιρούνται πέφτουν μόνα τους και ο/η ασθενής επανέρχεται σε πλήρη δραστηριότητα (γυμναστήριο, κολύμβηση) μετά από 20-25 ημέρες μετά την επέμβαση.

Η ανόρθωση λαιμού, εφόσον γίνει από τον κατάλληλο επαγγελματία, μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα για τα επόμενα 12-15 χρόνια.