ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς: Για ποιους άνδρες είναι κατάλληλη

Η μεγαλύτερη λιπαποθήκη των ανδρών εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Καταρχάς για να κρίνουν οι ειδικοί εάν κάποιος είναι κατάλληλος, πρέπει να διακρίνουμε το λίπος σε σπλαχνικό λίπος, δηλαδή αυτό που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά και σε υποδερμικό λίπος, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Το σπλαχνικό λίπος δεν μπορεί να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση, διότι βρίσκεται μέσα στην κοιλιά, συνδεδεμένο με όργανα όπως το έντερο, αγγεία κτλ.

Το υποδόριο λίπος είναι αυτό που μπορεί να αφαιρεθεί με τη λιποαναρρόφηση. Συνήθως αυτό βρίσκεται στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα, στα πλαϊνά της κοιλιάς ή και στο στήθος. Η λιποαναρρόφηση αποσκοπεί στο να αφαιρεθεί μεν το τοπικό πάχος και να βελτιωθεί η εικόνα του σώματος στα πλαίσια της λιπογλυπτικής.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται

Άνδρες που κατά τα άλλα είναι αδύνατοι και έχουν τοπικό πάχος στην κοιλιά, μπορούν να ωφεληθούν πολύ από τη λιποαναρρόφηση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα με τη γυμναστική να αναδείξουν τους κοιλιακούς τους και να βελτιώσουν τις σωματικές τους αναλογίες. 

Σε άτομα που έχουν ήδη πολύ γυμνασμένο κοιλιακό τοίχωμα, αλλά δεν είναι τόσο διακριτοί οι κοιλιακοί μύες, προτείνεται η τεχνική του abdominal etching, δηλαδή χαράγματος/λιπογλυπτικής στην περιοχή των κοιλιακών, για να τονιστεί το six pack. 

Τέλος, άνδρες με πιο γενικευμένο πάχος στην περιοχή της κοιλιάς και του θώρακα, είναι προτιμότερη η λιπογλυπτική όλων των περιοχών ταυτόχρονα.

Για ποιους δεν είναι κατάλληλη

Σε περιπτώσεις παχυσαρκίας, όπου το σωματικό βάρος είναι πολύ παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια, η λιποαναρρόφηση δεν είναι η κατάλληλη τεχνική προσέγγισης, διότι έχει σχετικά μικρό αποτέλεσμα. Εδώ προτείνεται αρχικά απώλεια κιλών με δίαιτα ή με κάποια χειρουργική μέθοδο, όπως το γαστρικό bypass ή το δακτύλιο στομάχου, πριν γίνει οποιαδήποτε διορθωτική επέμβαση στην κοιλιά. Ο λόγος είναι ότι στις περιπτώσεις αυτές συνήθως υπερισχύει το σπλαχνικό λίπος έναντι του υποδόριου, με αποτέλεσμα η λιποαναρρόφηση να έχει σχετικά μικρό αποτέλεσμα.

Επίσης σε άντρες που έχουν χάσει κιλά ή έχουν πολύ μεγάλη υπερλίπωση στην κοιλιά, ο συνδυασμός της λιποαναρρόφησης με την κοιλιοπλαστική μπορούν να επαναφέρουν το κοιλιακό τοίχωμα σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.