ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Οι 5 πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις για το 2018

Η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών αναφέρει αύξηση στις διαδικασίες γλυπτικής του σώματος.

Τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS) δείχνουν ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν 250.000 περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ASPS, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 17,7 εκατομμύρια χειρουργικές και ελάχιστα επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018, αριθμός που αυξάνεται σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση στις επεμβάσεις λιπογλυπτικής και σχηματισμού σώματος, άνοδο στη μη επεμβατική μείωση του λίπους, καθώς και σε χειρουργικές επεμβάσεις όπως αυξητική στήθους και λιποαναρρόφηση.

Το Top 5 των χειρουργικών επεμβάσεων για το 2018:

1. Αυξητική στήθους (313.735 επεμβάσεις, αυξημένες κατά 4% από το 2017)

2. Λιποαναρρόφηση (258.558 επεμβάσεις, αύξηση 5% από το 2017)

3. Ρινοπλαστική (213.780 επεμβάσεις, μειωμένες κατά 2% από το 2017)

4. Βλεφαροπλαστική (206.529 επεμβάσεις, μειωμένη κατά 1% από το 2017)

5. Κοιλιοπλαστική (130.081 επεμβάσεις, περίπου το ίδιο με το 2017)

Τρεις από τις πέντε κορυφαίες χειρουργικές επεμβάσεις επικεντρώνονται στο σώμα, και το 2018 υπήρξε αύξηση και στις τρεις.

“Η λιποαναρρόφηση συνεχίζει να είναι πολύ δημοφιλής λόγω της ευελιξίας, της αποτελεσματικότητας και της αποτελεσματικότητάς της”, δήλωσε ο πρόεδρος της ASPS, Alan Matarasso, MD. Με τη λιποαναρρόφηση, μόνο μία θεραπεία μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αναμορφώσετε τις προβληματικές περιοχές. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να θεραπεύσει περισσότερες περιοχές – και μεγαλύτερες περιοχές – με μόνο μία διαδικασία. Η λιποαναρρόφηση προσφέρει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα από τις μη επεμβατικές θεραπείες, αλλά οι νέοι μη χειρουργικοί μηχανισμοί μείωσης λίπους συνεχίζουν να εξελίσσονται και να παίζουν ρόλο στην αναμόρφωση των περιοχών του σώματος.

Αν και οι δύο χειρουργικές επεμβάσεις του προσώπου που βρίσκονται στο Top 5 –η ρινοπλαστική και η βλεφαροπλαστική- μειώθηκαν ελαφρώς, οι ασθενείς έχουν πλέον περισσότερες επιλογές από ποτέ άλλοτε, ειδικά με τη νέα μη επεμβατική διόρθωση μύτης και τη βελτίωση στο πρήξιμο των βλεφάρων. Οι εξειδικευμένες διαδικασίες για διαφορετικές περιοχές του προσώπου και του λαιμού, όπως η διαδικασία ανόρθωσης του λαιμού που μπορεί να εκτελεστεί χωρίς την ανάγκη πλήρους λίφτινγκ, μπορεί επίσης να συμβάλλει σε ορισμένες από αυτές τις αλλαγές.