ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Peeling TCA VS Peeling AHA: Ποιες οι διαφορές τους;

Το peeling είναι αποτελεσματικό σε κάθε ηλικία. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Peeling TCA ή Peeling AHA, με στόχο πάντα την μείωση των ρυτίδων, αλλά και άλλων ανομοιομορφιών που έχετε στο δέρμα.

Τι προσφέρουν

Ενδείκνυνται για τη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων, των ανοιχτών μεγάλων πόρων του λιπαρού δέρματος και των ουλών ακμής καθώς και την αντιμετώπιση μελαγχρωματικών αλλοιώσεων (πανάδες και καφέ κηλίδες). Οι συγκεντρώσεις της δραστικής ουσίας διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να εφαρμοστούν για ανανέωση της επιδερμίδας.

Τα πήλινγκ χωρίζονται σε δύο βασικές ομάδες. Τα συνθετικά πήλινγκ (χημικά) με κυριότερο εκπρόσωπο το TCA (τριχλωρικό οξύ), το σαλυκυλικό οξύ και το γαλακτικό οξύ και τα φυτικά πήλινγκ (AHA) με βάση κυρίως τα α-υδροξύ-οξέα φρούτων.

Peeling TCA

Στο χημικό peeling, η απολέπιση επιτυγχάνεται με ελεγχόμενο χημικό «έγκαυμα» της επιδερμίδας. Το χημικό peeling είναι πιο δραστικό από το φυτικό και ιδανικό για τη θεραπεία του φωτογηρασμένου δέρματος, των λεπτών ρυτίδων, των μελαγχρωματικών δυσχρωμιών, της λιπαρότητας (ιδίως σε δέρμα με μεγάλους πόρους) καθώς και για την αντιμετώπιση της ακμής και των ουλών της. Το πιο σημαντικό σημείο της διαδικασίας είναι ότι διεγείρονται οι ινοβλάστες (βρίσκονται στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος), ώστε να αυξηθεί η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, και η επιδερμίδα να αποκτήσει πιο λεία και νεανική όψη.

Peeling AHA

Τα peeling AHA περιέχουν στη σύνθεση τους γλυκολικό οξύ και ορισμένες φορές και αζελαικό οξύ. Με τα AHA προκαλούμε έναν ελεγχόμενο ερεθισμό και όχι έγκαυμα με σκοπό την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, ομαλοποιεί την υφή της επιδερμίδας, ενυδατώνει και ενισχύει την αντοχή του δέρματος.

Οι διαφορές

Μετά το peeling με AHA γίνεται προσωρινή απολέπιση και παρατηρούνται ερυθρότητα και ξηρότητα του δέρματος, φαινόμενα που εξαφανίζονται σταδιακά.

Η βελτίωση του δέρματός σας μετά το peeling με ΑΗΑ είναι διακριτική στις πρώτες συνεδρίες και γίνεται πιο εμφανής στη συνέχεια. Το δέρμα γίνεται σταδιακά πιο υγιές και πιο φρέσκο.

Το TCA προσφέρει πιο εμφανή και σύντομα αποτελέσματα και το δέρμα ανανεώνεται από πιο βαθιά στρώματα. Ωστόσο, μετά το peeling με TCA και με φαινόλη ο πόνος είναι εντονότερος και ίσως χρειαστεί να πάρετε ένα ήπιο αναλγητικό για να ανακουφιστείτε. Στην περιοχή θα δημιουργηθεί μια λεπτή κρούστα και η ταινία που έχει τοποθετηθεί θα αφαιρεθεί μετά από 1-2 ημέρες. Επίσης μπορεί να προκληθεί οίδημα στο δέρμα και σε περίπτωση χρήσης της φαινόλης έχει παρατηρηθεί και πρήξιμο στα μάτια σε σπάνιες περιπτώσεις.