ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Νεανικά μάτια: Όλες οι μέθοδοι

Με το πέρασμα του χρόνου τα βλέφαρα χαλαρώνουν, το βλέμμα δείχνει βαρύ και η όψη του προσώπου “θλιμμένη” και κουρασμένη.

Επίσης, μπορεί να εμφανιστούν μαύροι κύκλοι στα μάτια λόγω της ανατομίας της περιοχής ή της εναπόθεσης μελανίνης. Τέλος, υπάρχουν περιπτώσεις που παρουσιάζουν λιπόπτωση, στα κάτω βλέφαρα, γύρω στην ηλικία των 30.

Οι λύσεις που έχει να δώσει η πλαστική χειρουργική είναι πολλές.

Βλεφαροπλαστική: Διορθώνει τη βλεφαροχάλαση (σακούλες γύρω από τα μάτια) στα άνω βλέφαρα και τη λιπόπτωση στα κάτω.

Eyebrow lift: Αν στα άνω βλέφαρα η βλεφαροχάλαση συνοδεύεται με χαλάρωση του μετώπου, κουρασμένο και άγριο βλέμμα, τότε η ενδεδειγμένη επέμβαση είναι συνδυασμός βλεφαροπλαστικής με eyebrow lift.

Λιπογλυπτική: Η «βύθιση» του βλεφάρου κάτω από τα μάτια μπορεί να διορθωθεί με μόσχευμα λίπους (λιπογλυπτική), με midface-lift ή καλύτερα με ανακατανομή του λίπους (redraping) στο κάτω βλέφαρο και συνδυασμό με βλεφαροπλαστική. Το πρόσωπο ανανεώνεται, παίρνει μια πιο φρέσκια και ευχάριστη όψη.

Για τις επεμβατικές θεραπείες, είναι σημαντικό πριν από την επέμβαση να δοθεί πλήρες ιστορικό της υγείας του ασθενούς. Η τομή στο κάτω βλέφαρο κρύβεται συνήθως καλά κάτω από τις βλεφαρίδες και μέσω της τομής αυτής γίνεται η αφαίρεση του δέρματος και του λίπους. Το λίπος στο κάτω βλέφαρο μπορεί να επανατοποθετηθεί σε σωστή θέση (redraping), προκειμένου να δώσει μια πιο φυσιολογική εικόνα.

Υπάρχουν, επίσης, συμπληρωματικές τεχνικές, όπως η κανθοπηξία, που εφαρμόζονται για να διορθώσουν προβλήματα όπως η χαλάρωση του κάτω βλεφάρου, το sclerar show ή το εκτρόπιο. Στο άνω βλέφαρο γίνεται εκτομή της περίσσειας λίπους και δέρματος με τομή που «κρύβεται» στη φυσιολογική πτυχή του βλεφάρου, καμουφλάρεται πολύ εύκολα και δε φαίνεται. Η επέμβαση γίνεται σε καλά οργανωμένη κλινική, συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη, και η παραμονή είναι μόνο κάποιες λίγες ώρες. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και οι τομές δύσκολα φαίνονται, το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο και η όψη πιο νεανική.

Χωρίς νυστέρι

Χημικό peeling: Oι «μαύροι κύκλοι» κάτω από τα μάτια μπορούν να διορθωθούν με αυτό.

Botox, χημικό peeling, μεσοθεραπεία ή laser resurfacing: Εφαρμόζονται κατά περίπτωση για να σβήσουν οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια όπως το «πόδι της χήνας»,.

Οι μη επεμβατικές θεραπείες διαρκούν 10-20 λεπτά και αμέσως μετά ο ασθενής μπορεί να γυρίσει στη δουλειά του. Το αποτέλεσμα διαρκεί μέχρι και 3 μήνες και σπάνια υπάρχει πόνος και πρήξιμο που όμως εξαφανίζονται σε 3-4 ημέρες.