ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για αυξητική στήθους;

Οι επεμβάσεις στο στήθος (είτε αύξηση, είτε μείωση, είτε ανόρθωση) πραγματοποιούνται με τη συμπλήρωση της εφηβείας.

Φυσικά αυτό δεν είναι απόλυτο, γιατί όταν το πρόβλημα είναι αρκετό σοβαρό, όπως για παράδειγμα ένα πολύ μεγάλο στήθος, η επέμβαση μπορεί να γίνει νωρίτερα.

Ο βασικός λόγος όμως που καλό θα ήταν η επέμβαση να γίνει αφού η γυναικά ενηλικιωθεί είναι ότι η ανάπτυξη του μαστού μπορεί να συνεχιστεί στα τέλη της εφηβείας και στις αρχές των είκοσι ετών, έτσι τα κορίτσια που νομίζουν ότι χρειάζονται μια αυξητική στήθους τώρα, μπορεί να αλλάξουν γνώμη αργότερα.

Επίσης, οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να λάβουν μια απόφαση παρορμητικά και επηρεασμένοι από τον κοινωνικό τους κύκλο. Έρευνα έχει δείξει ότι από όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να είναι δυσαρεστημένοι με την εμφάνισή τους και ότι η δυσαρέσκειά τους μειώνεται με την αύξηση της ηλικία τους. Μια μακροχρόνια μελέτη που έγινε σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11-18, έδειξε ότι η ικανοποίηση της εικόνας του σώματος ήταν μεγαλύτερη στην ηλικία των 18 ετών, για αγόρια και κορίτσια. Με άλλα λόγια, οι μεγαλύτεροι έφηβοι αισθάνονται καλύτερα για το σώμα τους από τους νεότερους.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι οι συμμετέχοντες, που ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τα χαρακτηριστικά τους, ήταν επηρεασμένοι από τα πολιτισμικά στερεότυπα, που καθορίζονται και τονίζονται σε βιβλία, μέσα μαζικής ενημέρωσης και διαφημίσεις. Επομένως, όσο μεγαλώνει το άτομο είναι πιθανό να ξεπεράσει συμπλέγματα και στερεότυπες αντιλήψεις που τον κάνουν να νιώθει άσχημα με το σώμα του.

Καλό είναι, όμως, η αυξητική στήθους να γίνεται σχετικά νωρίς στη ζωή μιας γυναίκας, πριν από τις εγκυμοσύνες της και πριν προλάβει το στήθος να χαλαρώσει ή και να κρεμάσει. Αν το στήθος χαλαρώσει, τότε είναι αργά να φτιαχτεί μόνο με αυξητική. Θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί και ανόρθωση στήθους, μια επέμβαση στην οποία τα σημάδια είναι αρκετά περισσότερα.

Πάντως, επέμβαση μπορεί να γίνει σε όλες τις ηλικίες της γυναίκας, από την εφηβεία ως και μετά την εμμηνόπαυση, εφόσον η γενική υγεία είναι καλή και με την προϋπόθεση ότι η γυναίκα θα ενημερωθεί πλήρως για όλες τις παραμέτρους που αφορούν αυτή την επέμβαση (χειρουργική, τεχνική, αναισθησία, υλικά, προέλευση των εμφυτευμάτων και ποιότητά τους).